teremfoci 013

A korábbi hagyományok 2012-es felélesztése után, idén immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a KBSK Kupa Teremlabdarúgó Torna, most másodszor a SPORT 36 Kupáért.

Az eddigi közönségsiker alapján nem volt kérdéses, hogy most is sor kerül a teremtornára a bányászváros Sportközpontjában, 2016. január 16-án, szombat délután. A környezet ismét a látványos játékot biztosító, palánkos, 5×2 m-es kapuval felépített küzdőtér lesz.

A résztvevők 2×12 perces játékidőben, a rendkívül gyors és látványos játékot ígérő palánkkal és 5×2 m-es kapukkal felszerelt pályán küzdenek meg egymással. A teremtornán Tolna megyei vendégeink lesznek a Szekszárd és a Bonyhád valamint az eddigi tornákon legjobban teljesítő Pécsi MFC csapata, a debütáló Bóly, valamint a vendéglátó Komlói Bányász csapata mellett a hazai közönség tetszését a korábbi tornákon elnyerő „KBSK 90-es évek” néven induló, a közelmúltban kék-fehér mezt öltő játékosokból álló társulat vesz részt. A KBSK 90-es évek csapatában a komlói szurkolók újra láthatják játékban a teljesség igénye nélkül például Augustint, Korcsmár Zsoltot, Somodi Pétert, Varga Zsoltot, Schuszter Rolandot, Priol Norbertet, Orlovics Gyulát, Gálffy Péter, Győri Jánost és Kiss Csabát. A 6 csapat két csoportban kezdi a viadalt, majd a csoportmérkőzések után helyosztóval döntik el a végső sorrendet.

teremfoci 019

Négy teremtorna után már érdemes visszatekinteni, hogy kik voltak a legeredményesebb csapatok az eddigi tornákon. Az éremtáblázatra az összesen 12 résztvevőből 5 csapatnak sikerült felkerülnie, a mezőnyből kiemelkedik a minden tornán érmes helyezést elérő Pécsi MFC és Komlói Bányász.

1. Pécsi MFC 2 arany  1 ezüst 1 bronz
2. Komlói Bányász 1 arany 1 ezüst 2bronz
3. Kozármisleny 1 arany 1 bronz
4. Bonyhád 1 ezüst
KBSK 90-es évek 1 ezüst

A programot színesíti a KBSK U 13-as utánpótlás csapatainak bemutató mérkőzése, valamint a 80-as évek sztárjainak részvételével igazi presztízsrangadónak ígérkező Komlói Bányász – Pécsi MSC öregfiúk mérkőzés is. Itt a piros-feketéknél pályára lép Toma Árpád szervezésében többek között, id. Dárdai Pál, Lőrincz Sándor, Megyeri Károly, Lutz Jakab, Márton Gábor, Kiss Sándor, Turi Zsolt, Palaczky János, Morvai Tamás, Tomka János; míg a hazai oldalon a ma is népszerű komlói kedvencek közül Barta János, Mács Péter, Szatmári Sándor, Róth Antal, Hammer István, Tábit Sándor.

A KBSK vezetősége és a szervezők bíznak abban, hogy ismét sikerül megtölteni a már sokat látott, hangulatos komlói sportcsarnok lelátóit, és a nézők közönségszórakoztató, igazi örömfocit játszó csapatokat, látványos megoldásokat bemutató játékosokat láthat majd ezen a szombat délutánon.

 

   – Gyozsán Zoltán –