12398705_1032940906745512_1829579107_o

Bábelőadás és ajándékozás csalt mosolyt a hátrányos helyzetű gyermekek arcára a Cipősdoboz Akció komlói záróestjén.

Komlói Baptista Gyülekezet immáron harmadik alkalommal csatlakozott Baptista Szeretetszolgálat országos Cipősdoboz Akciójához. A jótékonyság lényege, hogy az ünnepek közeledtével egy cipős doboznyi ajándékot juttatnak el a rászorultaknak.

Pásztor József, Horváth László, Polics József
Pásztor József, Horváth László, Polics József

Dr.Kovács Éva, koordinátor a számok tükrében fejezte ki az adománygyűjtés eredményét. Körülbelül 180 darab csomagot tudtunk összeállítani az ajándékokból. Ebből 30-t vittünk már át Családok Átmeneti Otthonába, a helyszínen pedig 50 ajándék fog gazdára találni. A többi már kiküldésre került a nehéz sorsú gyerekek számára, ügyelve, hogy életkornak megfelelő ajándék legyen a csomagban. A koordinációban iránymutató volt a Magyar Családsegítő Szolgálat listája, akik felmérték a hátrányosabb helyzetben lévő családokat –  fejtette ki a program részleteit Kovács Éva. Kérdésünkre elmondta; játékokat, írószereket, édességeket, tisztálkodási szereket, valamint tanszereket rejtett egy-egy gondosan becsomagolt ajándék.

12405127_1032940933412176_1224888740_o

Horváth László, a gyülekezet lelkipásztora az este elején köszönetét fejezte ki a komlói lakosoknak a nagylelkű felajánlásokért, a Karitász szervezetének a gyűjtésben való segítségnyújtásért, a Komlói Baptista Gyülekezet tagjainak, akik segítettek kiválogatni az ajándékokat, a Baranya-víz Zrt komlói üzemigazgatóságának a helyszín biztosításáért és nem utolsó sorban a komlói kézilabda-szurkolóknak, akik a Komló-Csurgó mérkőzés előtt ajánlották fel plüssállataikat az akcióhoz , amik szintén hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé, boldogabbá tegyék egy gyermek karácsonyát.

Magyar Apostoli Egyház Pécsi gyülekezetének Méhecske bábcsoportja
Magyar Apostoli Egyház Pécsi gyülekezetének Méhecske bábcsoportja

Az este meghívott vendége Polics József polgármester és a Magyar Apostoli Egyház Pécsi Gyülekezete, utóbbiak bábelőadásukkal szórakoztatták a közönséget.

“Adni a legcsodálatosabb dolog. Ezúton is szeretném megköszöni a komlói baptistáknak, hogy felvállalták ezt a feladatot. Hívő emberként mondom, a legszentebb ünnep számomra a karácsony. Iránymutatás lehet egy ember életében, hogyan tudunk Istennek tetsző életet élni. Azonban aki ateista, annak is eszébe jut ilyenkor, hogy mennyire fontos a szeretet. A szeretet mindent meg tud oldani. Kívánok Önöknek boldog, meghitt, szeretetteljes, áldott ünnepeket és mindenhez jó szerencsét! – zárta ünnepi gondolatait a rendezvényen Polics József.

A Méhecske bábcsoport előadása
A Méhecske bábcsoport előadása