Kép 035

Idén utolsó alkalommal gyűlt össze a képviselő testület a 2016-os ülésszak előtt.

Feldíszített fenyőfával, csengőszóval, adventi koszorúval – a közelgő ünnepek szimbólumaival a háttérben kezdte idei utolsó ülését a képviselő testületi. Az ünnepi hangulathoz Simonné Döme Ildikó, a Polgármesteri Hivatal marketing-referensének gondolatai és az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadása járult hozzá.

Kép 034

A napirendi pontok között válogattunk:

Továbbra is lesz hallgatói támogatás

Komló Város Önkormányzat a felsőoktatási hallgatók támogatását 2001 óta biztosítja. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj megállapítására a települési önkormányzat, a megyei önkormányzat, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma együttes közreműködésével kerül sor. Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete döntött, és csatlakozik a 2016-os támogatási rendszerhez, és a testület elfogadta a helyi támogatási összegeket.

Volt, van, és lesz tömegközlekedés Komló városában

A képviselő-testület jóváhagyta a helyi menetrend szerinti személyszállítást biztosító közszolgáltató kiválasztására irányuló pályázati eljárás előkészítésének megindítását. Mivel nem nyújtott be ajánlatot egyetlen pályázó sem a komlói tömegközlekedés üzemeltetésére, ezért élve a törvényi lehetőségekkel, ismét a korábbi szolgáltató Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-t bízza meg 2017. december 31-ig a feladat ellátásával. A határozat lejárta után is kötelesek biztosítani a személyszállítást a városban, amennyiben nincs új pályázó a szolgáltatásra. Polics József polgármester leszögezte: Komlón volt, van, és lesz tömegközlekedés, nem fog a város autóbuszos személyszállítás nélkül maradni.

Nem került milliókba a Mikulás látogatása

A képviselő-testület az önkormányzat „egyéb dologi”előirányzata címen szereplő összeg terhére 200.000.- Ft átcsoportosítását kezdeményezte a polgármesteri keret visszapótlására.

Ennek oka, hogy sokszor az év pontos megtervezése sem garancia arra, hogy nem bukkan fel egy váratlan esemény, amely a rendezvénytervben és a költségvetési rendeletben sem szerepelt. Ilyen a közelmúltban városunkban járt lappföldi Mikulás esete, aki Szinyákovics Bélának köszönhetően, látogatott el hozzánk.

Hegedűs Norbert képviselő a témával kapcsolatban elmondta, nagy öröm volt a gyerekek számára  a Mikulás-műsor a sportközpontban. Felejthetetlen élmény volt, de nem került több millióba – hangsúlyozta a rosszindulatú pletykákra válaszolva.
Támogatás a kolbásztöltő fesztiválnak

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, valamint önkormányzatunk közös szervezésében kerül megrendezésre  a Komló Városi Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál. Már folynak a sorrendben hatodik fesztivál szervezésével járó előkészületek, melyre 2016. február 6-án kerül sor.

A rendezvény lebonyolításával járó kiadásokhoz Komló Város Önkormányzata támogatást biztosított az előző években is a szervező egyesületnek. Az esemény nemzetközi jellege miatt felmerülő többletköltség finanszírozását azonban  a “nemzetközi kapcsolatok előirányzat” pénzügyi forrásaiból látná el a szervező.

A képviselő-testület megszavazta a társrendezőnek a támogatást, amit a kolbásztöltő fesztivál zavartalan, jó színvonalú működésére fordíthat.

Az esemény –az előzetes információk szerint – minden eddiginél nagyobbnak, csípősebbnek, és füstöltebbnek ígérkezik.

A testületi ülés összes napi rendi pontjáról bővebben ITT olvashat.

 

 

 

A testületi ülés összes napi rendi pontjáról bővebben ITT olvashat.