sakkl

Nem lesz könnyű a bennmaradás NB I/B-s sakkcsapatunk számára. A 3-4. fordulót követően egyelőre 9. helyen állnak Csiszárék.

Az NBI/B-s csapat Nagykanizsán ült sakkasztalhoz. Az elmúlt évben 6,5:5,5-re előtte 8:4-re győzte le a Komló az NBI-es bajnokcsapat tartalékcsapatát. Így joggal reménykedtünk egy újabb sikerben. Sajnos az ültetésnél már kiderült, hogy német és osztrák bajnokságban edződött NB.I-es játékosokkal kellett megküzdeni Csiszáréknak, így nem csoda, hogy az ellenfél minden táblán erősebb volt a mieinknél. A 12 tábla közül 11 táblán címviselővel felállt „Kanizsa” kiütéses győzelmet ért el ellenünk.

sakko

December 6-án szép győzelmet arattak sakkozóink az NB I/B-ben az ASE Paks II. csapata ellen ültek asztalhoz sakkozóink. A korábbi években rendszeresen kikaptunk tőlük. Ezúttal mindent egy lapra téve fel, szép győzelmet értünk el a hazai mérkőzésen. Különösen világossal brillíroztak játékosaink, hiszen 6-ból 5,5 pontot szereztek. Győzött az Iván testvérpár is, régen volt erre példa. Amrein Roland elméleti végjátékban veszített több mint 100 lépéses partiban (két huszár ellen volt egy gyalogja).

Eredmények: 3-4. forduló:
Aquaprofit Nagykanizsa TSK – Komlói Bányász 10,5:1,5
A három döntetlent: Csiszár Csaba, Kőnig Balázs és Iván Zoltán érte el.
Komlói Bányász SK – ASE Paks II. 7:5
Komlói győztesek: Iván A., Bihercz G., Kőnig B., Németh A., Iván Z. és Lovász M.
Döntetlent ért el: Csiszár Cs. és Karsa L.

Az állás: 1. Aquaprofit Nagykanizsa TSK II. 35 pont; 2. Lila Futó-Hóbagoly 31,5 pont; 3. Tapolca Rockwoll VSE 24,5 pont; … 9. Komlói Bányász SK 17,5 pont …