irodalom2

Novemberben három alkalommal is különleges délutáni foglalkozásokon vettek részt a gimnázium tanulói.

A németesek a Janus Egyetemi Színpad előadásában nézték meg Pécsett a Zsolnay Negyedben Paulo Coelho Veronika meg akar halni című művének színpadi változatát. A fiatal lány életének válságos időszakát (halálvágyát, majd társakra találását) megjelenítő előadás nagy hatással volt a tanulókra, ráadásul nyelvtudásukat is fejleszthették közben, hiszen a német nyelven folyó műsor megértése nagy feladat volt számukra.

Néhány nap múlva rendhagyó osztályfőnöki órát szerveztek szintén a megyeszékhelyen Weisz Fanni közreműködésével, aki saját példáján keresztül beszélt arról,hogy milyen siketen élni, milyen problémákkal találkoznak sorstársai, és interaktív helyzetgyakorlatokkal mutatta be, hogy kell viselkedni, ha hallássérültekkel találkozunk. Az érzékenyítő előadás célja az volt, hogy a gimnazisták jobban megértsék, elfogadják és segíthessék a nehézségekkel küszködő embereket. A több mint 300 baranyai középiskolás között a mieink is kíváncsian hallgatták a beszámolót.

Végül egy különleges irodalom órát élvezhettek a tanulók. A Janus Pannonius Múzeumban a Megmozdult szótár című interaktív emlékkiállítás megtekintése mellett játékos verstani feladatok segítségével térképezték fel Weöres Sándor világát, és egy kis utazást tehettek gyermekkoruk meghatározó irodalmi emlékeihez: Kutyafülű Aladárhoz, Bóbitához.

irodalom

Mindegyik program érdekes, hasznos időtöltés volt, és reméljük, gimiseink továbbra is nyitottak lesznek az ezekhez hasonló szórakoztató és egyben oktató, tanulságos eseményekre.