Gagarinl

A városunk több intézményében folyik, illetve beütemezett a felújítás.

A Kenderföld-Somági Általános Iskolában évek óta problémát jelentett a tanuló szekrények állapota, amelyet ebben a felújítási hullámban ki is cseréltünk – kezdett bele a munkálatok sorolásába Kiss Béláné, a Gazdasági Ellátó Szervezet vezetője. Az iskola előző épületéből hozták át ezeket, amelyek a költözés során tovább rongálódtak. Cseréjükkel a folyosó egy tisztább, szebb arcát mutathatja, mivel a következő lépésben egy új burkolatot is kaphatnak ezek a falak. A napokban kezdődik az iskola “kis tanárijának” a festése és parkettázása.

Nem csak az általános iskolákban folynak felújítások. A szakközépiskolában a konyha és az ebédlő kerül kifestésre, a gimnáziumban pedig két terem kap új linóleumot. A gimnázium épületében egy – a hőközpontban kialakított – műhelyben lelnek új otthonra a karbantartók, szintén saját forrásból.

A felújított KBSK- tornacsarnok radiátorait is ebben az ütemben látják el védőráccsal.

gagarinlj

A Gagarin Általános Iskolában is történtek változások. A konyhában új rozsdamentes mosogató kádakat, illetve csapokat szereltek fel. Szükség volt rá, hiszen itt közel 400 gyermek eszik minden nap.
A jelenleg uniós forrásból korszerűsödő szakiskolában jövőre szeretnénk kifesteni az ebédlőt – ez nincs benne a jelenleg zajló projektben

A Kenderföld-Somági Általános Iskola munkálatai után hozzálátunk a többi iskola, gimnázium, szakiskola tantermeinek a felújításához, természetesen elsőbbséget élveznek a leendő elsősök termei.

A Felsőszilvási Általános Iskola tetőszerkezet még 2013-ban elkészült, amelyet a tornaterem követett. Kívülről befelé haladunk, ami azt jelenti, hogy most az épület vizes blokkjai fognak megújulni. – vázolta fel a 2016 évi terveket Kiss Béláné.

Polics József a felújításokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ez a második olyan éve a városnak, hogy nem kellett hitelt felvennie, nem volt lyuk a költségvetésben. Köszönet a kormánynak és a felelősen gazdálkodó komlói intézményeknek, hogy ezek a felújítások teljes egészében önerőből megvalósulhattak.