Jerkovics lő

Sanad kínai figurából, Semikov ülve dobott gólt Fazekasnak, ez sem volt elég a pontszerzéshez a dobogós Balatonfüred ellen.

Nem a legjobb előjelekkel várta a Balatonfüred elleni mérkőzést a SPORT36-Komló. Stanislav Nakhayenka, Szöllősi Bence, Péter Szabó Dávid és Wéber Tamás sem volt különböző okok miatt a keretben. Ott volt viszont Pethő Ákos – aki nagyon biztató teljesítményt nyújtott egykori klubja ellen.

Semikov találatával kezdődött a mérkőzés, de a kőkemény védekezés és Fazekas remek teljesítménye hamar négygólos előnyhöz juttatta a vendéget. Szembetűnő volt, hogy Bánhidiék fegyelmezett visszarendeződése miatt nem volt lehetőségünk könnyű gólokat lőni, ráadásul a sokadik virágzását élő Fazekas „Nándi” kapuja szélről gyakorlatilag bevehetetlennek mutatkozott. Ebben az időszakban a kiváló formában játszó Jerkovic góljai tartották életben pontszerzési reményeinket.

jerkov
Iszonyatos küzdelem a hatoson

Mínusz 5-ről vágtunk a második játékrésznek. Semikov két gyors góljától azonban ismét kétesélyessé vált a találkozó. A Granicot váltó Selymes kapus bravúrjainak is köszönhetően szorosan tapadtunk a vendégekre. A 46. perctől kissé leült a játékunk, míg Zdolikék pedig egy parádés sorozatot produkáltak.
17-23-nál egy fityinget sem adtunk volna az egy pontért, de Sanad kínai- és az ismét sokat vállaló Semikov ülve szerzett gólja akkora lelki pluszt adott csapatunknak, hogy fél perccel a vége előtt már 23-24-et mutatott az eredményjelző.

Utolsó akciónknál szinte minden megtörtént, ami a kézilabdapályákon nem ildomos – alaphangon három büntetőt kérhettünk számon a játékvezetőkön, de az eredmény már nem változott. Jerkovic lövése centiméterekkel elkerülte Fazekas kapujának felsővasát.

A vereség ellenére nagyot játszott a Komló. Második félidei játékával rászolgált volna az 1 pontra. Folytatás a listavezető Tatabánya ellen – egy hét múlva.

Kézilabda NB I. 16. forduló:
SPORT36-KOMLÓ – BALATONFÜRED 23:24 (9-14)
Komló 900 néző V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki

Komló: Granic – Sanad 3, Nagy Z., MARCSEK 3, SZÖGI 1, JERKOVIC 6, MARKOVIC 3/1 Csere: SELYMES (k), SEMIKOV 6, Sebestyén, Pethő, Oszlár 1.

Ratko Djurkovic, a Komló edzője: Sajnálom, hogy ezt a kitűnő játékot, amit a 2. félidőben nyújtottunk, nem tudtuk megkoronázni legalább 1 ponttal. Gratulálok a játékosoknak, úgy gondolom, hogy mindenki 100%-ot nyújtott, vagy kicsit afölött. Gondolom, hogy a közönségnek is megmutattuk, hogy képesek vagyunk a jó játékra. Szeretném kérni a szurkolókat, hogy ugyanígy buzdítsanak bennünket a Tatabánya és a Csurgó ellen is, hogy meglepetést tudjunk szerezni.

Balatonfüred: FAZEKAS – GÁBORI 6, Petrovszki, Bánhidi 2, SZÖLLŐSI Balázs 6/2, ZDOLIK 6, Bóka 2 Csere: Gerdán, Németh 1, Gyene, Ligetvári, Kasparek 1, Kemény
Edző: Csoknyai István

Hétméteresek: 2/1, illetve 2/2  Kiállítások: 4, illetve 10 perc

A tabella élcsoportja: 1. Tatabánya 26p 2. Szeged 26p 3. Balatonfüred 21p 4. Vác 18p 5. Csurgó 17p 6. Komló 13p 7. Cegléd 13p 8. Balmazújváros 13p (egymás elleni eredménnyel)