kovács Zoltán1

Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket– mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Komlón rendezett lakossági fórumon.

Kovács Zoltán és Polics József polgármester által megtartott sajtótájékoztatón elöljáróban a kormányszóvivő elmondta, 391 ezer migráns érkezett Magyarországra a hátrahagyott mintegy 9 hónap alatt. A közelmúltban napvilágot adatok szerint pedig Németország közel 950 ezer migránsnak embernek lett célállomása. A kormányszóvivő hozzátette: sajnos kézzelfogható, egyértelmű kapcsolat van az illegális migráció és a terrorizmus között.

„Ki kell tartanunk azon felfogás mellett, melyet Magyarország és kormánya következetesen hangoztat, hogy az első lépésnek a határok megvédése kellene lennie – jelentette ki a szóvivő, hozzátéve, hogy ezt országunk sikeresen teljesítette, de erre lenne szükség minden egyes európai tagállam részéről.

kovácszoltán3

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra Magyarország volt az első és egyetlen, melynek kormánya mely megkérdezte lakóit, hogy mit gondol erről a veszélyes jelenségről A nemzeti konzultáció eredményei pedig egyértelműen bebizonyították, hogy a magyarok szigorú és határozott fellépést várnak az EU részéről, és azt gondolják, hogy az EU politikája ebben a kérdésben megbukott.

A sajtótájékoztatót követő fórumon dr.Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője aláhúzta, hogy fontosak a kötelező betelepítési kvóta ellen” meghirdetett találkozások, hiszen ezek erősítik a kormányzati törekvést, amit a kérdésben az utóbbi félévben tett. Ha a kvóta elleni aláírások száma eléri a milliós számot, akkor az Magyarország egységes kiállását demonstrálná.

kovácszoltán4

Kovács Zoltán a lakossági fórumon megjegyezte, hogy a kialakított tranzitzónán keresztül az eltelt két hónapban senki nem kívánt Magyarországra jönni, továbbra is az illegális útvonalakat részesítik előnyben a migránsok. Felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy az ország saját erejéből – külső segítség nélkül – szervezte meg saját védelmét.

kovácsZoltán2

A kormányszóvivő kitért a migráció, a betelepítési kvóták elfogadásának veszélyeire, mely alapjaiban fenyegetné az eddig elért eredményeinket, melyek bár kis lépések, pici eredmények, de a mutatók azt jelzik, hogy jó irányban haladunk.