IMG_2177

Kiállítással, könyvbemutatóval és természetesen tortával, pezsgővel ünnepelte fennállásának 30 éves jubileumát a Komlói Nyugdíjas Könyvbarát Kör. 

A Muzeális Gyűjtemény épületében nyílt – a tagok munkáit bemutatókiállítással és “stílusosan” egy könyv bemutatójával ünnepelte 30. születésnapját  a Komlói Nyugdíjas Könyvbarát Kör. A civil szervezet jubileumi rendezvényén mai és egykori klubtagok, pártolók idézték fel a három évtized legjelentősebb pillanatait. Az ünnepi köszöntőkhöz a Főnix Kamarakórus, illetve Kópicz József zenés műsora adott meghitt hátteret.

IMG_2171
Czanik Istvánné “Jutka néni”

Czanik Istvánné “Jutka néni”, aki már 21 éve vezeti a klubot, beszéde elején gyertyát gyújtott azokért a tagokért, akik már nem lehettek jelen az eseményen. Elmondta, számára nagy örömet jelentett a találkozók és a kirándulások szervezése. A feledhetetlen pillanatokhoz nagyban hozzájárult a József Attila Városi Könyvtár, amelynek munkatársai mindig nyitottak és segítőkészek voltak a klub felé.

IMG_2181
A könyvbarátok a képzőművészet területén is “nyomot” hagytak a három évtizedben

IMG_2169

Polics József a kiállítás megnyitó gondolataiban kiemelte, a mai világban az emberek könnyen kapaszkodnak a rosszba, a frusztrációjukba, könnyebben veszik észre a felháborítót, és szeretnek mérgelődni. Ez a klub példaértékű e téren, mivel a szépre, a jóra, a művészetekre koncentrálnak egy-egy összejövetelen.

12243978_1187569794593229_1157199784_n

A jubileum alkalmával megjelentetett könyv – a Boldog pillanatok – a klub tagjainak egy-egy meghitt, örömteli történetét meséli el.  A zenés műsorok után a szervezők pezsgővel és tortával kedveskedtek a klub tagjainak és az őket ünneplőknek.

IMG_2174