!cid_image001_jpg@01D115B6

Szombaton 10 órától a bajnoki címért játszik NB I-es szektorlabdacsapatunk. Vasárnap, 9.30-tól egyéni verseny a 40. Jubileum Kupáért és a DÖKE Kupáért.

A záró forduló előtt 2 pont hátránnyal 2. DÖKE Komló hazai pályán teheti fel a koronát az idei teljesítményére. A szektorlabda élmezőny látogat november 14-én és 15-én Komlóra, ahol a Kökönyösi Szakiskola ebédlőjében (volt 501-es Szakmunkásképző, Vájáriskola út 1.) kerül sor az NB I-es csapatbajnokságra valamint újra egyéni versenyt az idén 40 éves klubunk.

A 2015. évi Szektorlabda NB I-es csapatbajnoki versenysorozat az utolsó fordulójához érkezett. A versenyt a DÖKE Komló csapata rendezi, bízunk abban, hogy a legjobb szektorlabdások most is szívesen jönnek Komlóra, mi biztosan szívesen látjuk vendégül a mezőnyt. Az idei bajnokságban az élcsapatok az egyes fordulókban váltakozó sikerrel szerepeltek, de a címvédő Testvériség és a DÖKE Komló csapata így is ellépett az üldözőktől, 15 pont az előnyük a többiek előtt. Egybehangzó vélemények szerint már csak kétesélyes a bajnoki címért folyó verseny kimenetele, a forduló előtt 2 pont a fővárosiak előnye a baranyai gombozók előtt. Optimisták vagyunk afelől, hogy hazai környezetben le tudjuk dolgozni ezt a kis hátrányt, bár az is biztos, hogy óriási lesz a küzdelem. Csapatunk Takács Zoltán sajnálatos hiányzása miatt most a következő összeállításban áll az asztalokhoz: Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Major István, Balla Antal, Trischler Róbert. Az NB I-es fordulót követően ünnepeljük meg a komlói gombfoci 40 éves születésnapját.

A verseny időpontja:
2015. november 14. szombat, 10.00-16.30
Helyszíne: Kökönyösi Szakiskola 7300 Komló, Vájáriskola u. 1. (volt 501-es Szakmunkásképző)

Az élmezőny állása a 4. forduló előtt:
1. Testvériség 59 pont
2. DÖKE Komló 57 pont
3. Vác 42 pont
4. Kecskemét 38 pont
5. Mundiál 38 pont

Vasárnap újra egyéni versenyt rendez a DÖKE Komló. Néhány évnyi szünet után, idén – úgy is mondhatnám közkívánatra, hiszen több játékos is jelezte ebbéli igényét – az NB I-es csapatbajnokság után ismét egyéni versenyt rendezünk a Mecsek északi oldalán, Komlón. A különleges alkalom is közrejátszott döntésünkben, mivel a komlói gombfoci idén 40 éves, ezért a főversenyünket 40. Jubileum Kupának kereszteltük el. Az alapítás gondolatai már ’74 őszén megfogalmazódtak, 1975-ben lezajlott az első Házi Bajnokság. Ugyanezen év augusztus 20-án a II. Velkovics Mihály Emlékversenyen, Pécsett debütált a komlói gombfoci klub, mindjárt két csapattal. Nem fogom most folytatni a múltidézést, a történetet az alapító Karácsony László klubunk honlapján összefoglalta, ott elolvasható (http://www.doke.hu/szektorlabda/index.php/Egyeb/30-ev-esemenyei-1975-2005.html). Annyi még feltétlenül idetartozik, hogy Karácsony László 32 évig vezette a klubot, megannyi energiát fektetve a munkába és stabil, összetartó, sikeres közösséget épített fel. Külön öröm számunkra, hogy az alapító tagok közül mai – nem mellékesen 6-szoros magyar bajnok – NB I-es csapatunk oszlopos tagja Major István és Takács Zoltán, Karácsony László pedig szakosztályunk tiszteletbeli elnöke. Az eddigi jelentkezések alapján színvonalas, rangos verseny van kilátásban, bár a nevezés még nem zárult le, bízunk abban, hogy e jeles alkalomhoz méltó, sportszerű és emlékezetes rendezvénnyel tudunk újabb fejezetet írni a komlói gombfoci históriás könyvébe.

A verseny időpontja:
2015. november 15. szombat, 9.30-17.00
Helyszíne: Kökönyösi Szakiskola 7300 Komló, Vájáriskola u. 1. (volt 501-es Szakmunkásképző)

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a versenyeken!

Gyozsán Zoltán