sakkj

Nem lesz egyszerű a bennmaradás. Ismét egy erős ellenféllel szemben veszített nagy csatában a Bányász az NB I/B-ben. NB II-es gárdánk a Kármintól kapott ki.

A Komlói Bányász sakkozói – rendhagyó módon – a Közösségek Házában ültek sakkasztalhoz az NBI/B-ben a budapesti Lila Futó-Hóbagoly csapata ellen.
A mérkőzésre ellenfelünk nagyon erős csapattal ékezett, az éltáblán a korábbi magyar nyílt bajnok Varga Zoltán nagymesterrel, valamint a 2. táblán amerikai sakkozó is erősítette a vendégcsapatot. Alig két óra játék után ifijátékosunk nyert gyengébb ellenfelénél, majd egy-két döntetlen után már 3:2-re vezettünk. De ezután már kijött a rutin és a nagyobb játékerő.Sorra buktuk el a meccseket, s már csak fél pont jött össze: Amrein R. érdekes és változatos partiban 2 királyig játszott, döntetlen lett a vége.

Eredmények:
Komlói Bányász SK – Lila Futó-Hóbagoly 4,5 : 7,5
Győzött: Németh A. és Lovász M.
Döntetlent ért el: Karsa L., Iván A., Amrein R., Kőnig B. és Lantos L.

Az állás 2. forduló után: 1. Aquaprofit-Nagykanizsa TSK II. 17 pont; 2. Lila Futó-Hóbagoly 15,5 pont; 3. Tapolca 14,5 pont … 9. Komlói Bányász SK 9 pont (10 csapat közül)

November 29-én a Nagykanizsa vendége lesz csapatunk, ismét kemény percek várnak Csiszárékra.

*     *     *

A rivális pécsi Kármin ellen ültek sakkasztalhoz a Komlói Bányász játékosai az NB II-ben. Jól indult a meccs, mert Száz Ferenc gyors győzelmet aratott, de a 80 éves Kádár Gábor „Gabi bácsi” sajnos vereséget szenvedett. Különösképpen a hátsó táblákon nem ment a játék. Sorra vesztettek játékosaink. Az eddig remeklő ifijeink is vereséget szenvedtek. 6:3-as állásnál már csak három meccs volt hátra, amikor Iván Z. az éltáblán minőségáldozattal „tréfálta meg” nagymester ellenfelét, majd az ellenfél királyát bekerítette és látványos lebonyolítás után nyert bástyát. Az utolsó két meccs döntetlent hozott.

sakks
Iván Zoltán nagymestert győzött le

Eredmények: Komlói Bányász II. – Kármin Pécsi SC 5:7
Komlói győztesek: Iván Z., Száz F. és Koncsag S.
Döntetlent ért el: Thürmer J, Bátor B., Gyrke Z. és Grünwald G.

Az állás 4. forduló után: 1. Nagyatád SE 33 pont; 2. Baja SSC 29 pont; 3. Szentlőrinc 27 pont … 8. Komlói Bányász SK II. 22 pont (12 csapat közül)