IMG_1491[1]

Ha lecsapódik a pára, és jelentősen lehűl a levegő, akkor több komlói útszakasz válik egyszerre csúszóssá, de a fagyzugos helyek már korábban is veszélyt jelenthetnek.

Komlón több olyan útszakasz található, ami ebben novemberi a  “nyálkás” időszakban nagyobb odafigyelést kíván a sofőröktől. A rutinosabbak ismerik ezeket a helyeket, de a tapasztalatlanabbak jó, ha óvatosabban bánnak a gázpedállal és a fékezéssel, ha arra járnak.

Ilyen szakasz a Kőbánya felé vezető útvonalak, a mentőállomásnál lévő kanyar, a MOL-kúttól lefelé vezető út,  a Vadvirág vendéglő és környéke,  a Gorkij utca, a Mikszáth Kálmán utca, az Altáró út. Ezek a kiemelt utak, amelyek a változékony idő miatt balesetveszélyesek lehetnek.

Szeitz Gábor, a KVG Zrt. intézményfelelőse elmondta, rendszeresen figyelik ezeket a szakaszokat, és ha szükséges síkosság-mentesítő anyagokkal megteszik a megfelelő lépéseket a biztonságosabbé tételükért.

A szakember hozzátette, csak az önkormányzat kezelésében lévő utak takarítása a feladatuk. A Jó szerencsét utcát, a Pécsi utat, a Zobáki utat, a Gesztenyési utat, a Kossuth Lajos utcát, az Ipari utat és Mecsekjánosiban a Fő utat a Közútkezelő tisztítja, illetve síkosság-mentesíti, de természetesen, ha szükséges, besegítenek a munkálatokba a kollégáknak.