IMG_1272

Komlón is aláírásgyűjtésbe kezdtek az aktivisták a kötelező betelepítési kvóta ellen. Ha kellő aláírás összegyűlik, a kormány kellő támogatással a háta mögött harcolhat a brüsszeli tervek ellen.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:  A magyar kormány tiszteletben tartja, ha Németország be kívánja engedni a bevándorlókat, azt azonban elképzelhetetlennek tartja, hogy ez a döntés bármely más országra nézve kötelező legyen.

IMG_1286

Védjük meg az országot jelmondattal indított aláírás gyűjtést a kormány, amihez csatlakoznak a magyarországi települések, köztük Komló is.

IMG_1309

Komlón első alkalommal a piacon – Polics József polgármester vezetésével – kérdezték a városlakókat, hogy aláírásukkal nyilvánítsák ki véleményüket a kialakult helyzetről, és ezáltal mondjanak nemet a jogtalan betelepítési kvótákra.

 

Az aktivisták szombatonként a piacon, illetve hétköznaponként a város több pontján, valamint a FIDESZ irodában fogják gyűjteni az aláírásokat a következő hetekben.

Az aláírásgyűjtés alkalmával osztogatott ismertetőben olvasható: “A kvóta egy meghívó, a jobb életre vágyók számára, melynek következménye, hogy milliók fognak érkezni Európába a következő években. Fokozza a terrorveszélyt és a bűnözést. A kötelező kvóta jogtalan is, mert az érvényben lévő szerződések alapján Brüsszelnek nincs joga ránk kényszeríteni egy olyan megoldást amit nem akarunk.”