Március 4-én zsúfolásig megtelt a Német Klub, ahol Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke tartott lakossági fórumot.

– Az országot járva megfigyelhető, hogy az emberek nagy várakozással tekintenek az áprilisi választások elé, egyfajta csodavárás előzi meg a tavaszi voksolást – kezdte mondandóját Pokorni Zoltán. – Az emberekben ma hatalmas az elkeseredés, a családi tartalékok kezdenek kimerülni. Ahhoz, hogy előrelépjünk, nagy türelemre van szükség, de ha mindenki egyirányba húzza a szekeret, sikeresek lehetünk. Új politikai irányvonal kell, ahol jobban megéri tisztességesnek lenni, mint tisztességtelennek.

A jelenlévők kérdései, észrevételei sorában többször előkerült az oktatás helyzete: sokan kifogásolták, hogy alsótagozaton nem lehet buktatni, és úgy vélték, a szöveges értékelés helyett vissza kellene állítani az osztályozást. Pokorni Zoltán szerint ez az értékelés alapvetően nem rossz, de nem válthatja ki az osztályozást, ha egyszer a szülőknek arra van szüksége. Igény szerint kellene a két módszer közül választani.

A Fidesz alelnöke ígéretet tett a pedagógusok adminisztrációs terheinek csökkentésére. Emellett  szóba került a fiatalok helyzete is, s mint elhangzott, a Fidesz kormányra kerülése esetén tervezi a családi adózás bevezetését, a lakástámogatási programot pedig az 1998-as időszakhoz hasonlóan kívánja rendezni. Az áprilisi győzelem esetén az Országgyűlés elé terjesztik a parlamenti létszám csökkentésének tervét, valamint kivizsgálnak minden olyan közfelháborodást kiváltó esetet, amelyről megállapítható, hogy visszaélés, hűtlen kezelés történt.

– A választásokat még nem nyerte meg a Fidesz – mondta Pokorni Zoltán, aki mindenkit óva intett a túlzott elbizakodottságtól. – A sikerhez mindenki szavazatára szükség lesz – tette hozzá zárásként.