Február közepén – a törvényi kötelezettségének megfelelően – megtartotta éves beszámoló közgyűlését a Komlói Polgárőr Egyesület.

Amint azt az esemény résztvevői Deák Imre beszámolójából megtudhatták, a szervezet taglétszáma – annak ellenére, hogy egyvalaki elhalálozott, négyen pedig kiléptek – ugyanúgy 93 fő, mint egy évvel korábban volt. Ennek ismeretében igazán elismerésre méltóak az egyesület elnöke által ismertetett számok, melyek szerint a tavalyi 2785 szolgálat-ellátás során 11056 órát teljesítettek a komlói és mánfai polgárőrök. A társszervekkel való jó együttműködést jelzi, hogy 175 esetben láttak el a rendőrséggel, 13-szor pedig a közterület-felügyelettel közös szolgálatot (904, illetve 91 órában). 

A szervezet vezetője hangsúlyozta: hosszú évek eredményes munkájával sikerült elérniük, hogy ma már nemcsak Komlón és Mánfán ismerik a polgárőröket (akiknek a munkájára számítanak is), de jutott idő és erő még arra is, hogy máshova eljussanak. A mobil polgárőrszolgálat keretében megjelentek Magyaregregyen, Kárászon, Vékényben, Szalatnakon, Köblényben, Magyarhertelenden és Oroszlón is – utóbbi két településen tavaly megalakult a helyi polgárőrség, s ugyanez várható Szalatnakon és Köblényben is. 

Deák Imre felsorolta azokat az eseményeket, rendezvényeket, melyek lebonyolításakor ott voltak a szervezet tagjai, akik közül – kiemelkedő munkájuk elismeréséül – most többen kitüntetést, jutalmat vehettek át. A közgyűlésen Elismerő oklevelet kapott Balogh László, Kovács Krisztián, Krajncz Mária és Sugár Zsolt, jutalomban részesült Horváth Sándorné, Molnár Józsefné, valamin Molnár Zoltán. A Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát Krajncz Károly vehette át, akit a Polgárőrség megyei elnöke dicséretben részesített, csakúgy, mint Monostori Józsefet és Beke Józsefet. 

Az elismerések egy részét már 2009-ben átvehették az díjat kiérdemlők. A Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát kapta Mihalek István, Hegyesi János pedig Komló Város Képviselő-testületének Dicsérő Oklevelét vehette át. 

Hogy a polgárőrök jó munkájára mások is felfigyeltek, azt mi sem bizonyítja jobban, mint két kollektív elismerés. A Komlóért Egyesület a helyi polgárőröknek ítélte oda az “Év Embere(i)” címet, Püspökladányban az Országos Polgárőr Napon pedig “Polgárőr Város” kitüntetést vehetett át Barbarics Tamás az önkormányzat közbiztonsági tanácsnoka, valamint Mihalek István az egyesület alelnöke. 

Beszámolója végén Deák Imre elnök köszönetet mondott az egyesület tagjainak áldozatkész munkájukért, a támogatóknak a kapott segítségért, s a 2010-es feladatokról szólva elmondta: igyekeznek megfelelni a velük szemben egyre növekvő elvárásoknak.