habilitas

Megváltozott munkaképességű munkavállalók képzése zárult a Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft-nél. Az „Megváltozott munkaképességűek alapvető képzése a munkaerő-piaci integrációjuk érdekében Komlón és Kaposváron”című projektben elért sikerekről sajtótájékoztatón számolt be a cég.

“A tavasszal elnyert uniós pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt 85 megváltozott munkaképességű ember rehabilitációjára, készség-, és kompetencia fejlesztésére a munkaerőpiacra való integrációjuk érdekében – derült ki Wágner László szakmai vezető tájékoztatójából a projektzáró rendezvényen.

A képzés – a munkába mielőbbi visszavezetés érdekében – két helyszínen, Komlón és Kaposváron valósult meg. A kompetencia-szűrések után 50 megváltozott munkaképességű ember – 35 fő Komlón, 15 fő Kaposváron – vett részt a programban.  A projektnek köszönhetően a komlói telephelyen 2 oktatóterem került kialakításra, valamint rendszeres kompetencia méréssel ellenőrizték a javuló tendenciát a tanulás különböző fázisaiban.

A január 26-tól szeptember 30-ig tartó projekt közel 50 millió forint uniós – 100%-ban vissza nem térítendő – támogatásból valósult meg.  A képzést külsős cég bonyolította le, Komlón heti 10 órában, illetve Kaposváron napi 2 órában.

A képzés során a munkavállaláshoz szükséges képzések kerültek fejlesztésre. Az oktatók 14 modult oktattak 363 órában. A képzés tartalmazta az elméleti, illetve a gyakorlati anyagot, amelyeket életszerű szituációk – érzelmek kinyilvánítása, munkahelyi légkör, mentálhigiéné foglalkozások segítségével gyakorolhattak be a tanulók.

“Az 50 főből 44 tett sikeres vizsgát, a vállalt indikátorokat teljesítettük” – összegezte az elmúlt hónapok munkáját Wágner László szakmai vezető, aki még hozzátette, a jövőben szintén pályázni fog ehhez hasonló projektekre a Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft..