20150919_142925Hagyományőrző Gesztenye Napot rendeztek  a gesztenyési városrészben. Az egész napos program, a családias hangulat és a jó levegő kiváló receptje volt a kikapcsolódásnak.

A kegyes időjárásnak köszönhetően a Bányász presszó melletti területen vehettek részt a programokon a pihenni vágyók. A családbarát programban focibajnokság, akadályverseny, légvár, valamint arcfestés is szerepelt. A felnőttek és a kreatívabbak indulhattak főzőversenyen (ahol mindenki azonos eredményt ért el), illetve pogácsa-versenyen, amelyet Papp Attila pékmester vezette zsűri bírált el. A következő eredmény született:

I. Schmidt Família, II. Hipp néni III. Rózsa néni, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szalai Péter (Kaszi) is felállhatott, élete első pogácsájával.

A továbbiakban is a gyomoré volt a főszerep, úgy a sörszívó-, illetve a puding és lángos-evő versenyen.  A délután folyamán bemutatkozott a helybélieknek a Komló Miners AFC csapata, amerikai foci bemutatójával.

Papp Attila műsorát 17 órától a 40+ zenekar követte a gesztenye-bál kezdetéig, ahol a talpalávalót a Rockantak zenekar szolgáltatta.

Pálfi László, a terület képviselője elmondta, a több évtizedes tradícióval bíró Gesztenye Napokat a következő években is megtartják.