20150919_093505

Az idei kitelepülés jelmondata: “Drog helyett sport”. Ezzel a szlogennel tartott road-show-t a komlói rendőrség. A Komlói Napok időjárása miatt elhalasztott esemény két héttel később is sikert aratott.

20150919_093649

A multinacionális áruház parkolójában kitelepült több egyesület, illetve a helyi sportágak képviselői is tartottak bemutatókat az érdeklődőknek. A résztvevők között volt a Komlói Állatvédő Egyesület, akik gazdi nélküli kisállatoknak keresnek otthont, emellett jó tanácsokkal látták el a leendő gazdákat a tartás szabályairól.

Sokan keresték fel a  Komlói Védőnői Szolgálat standját is, akiknek segítségével az újraélesztés módszereit is elsajátíthatták az odalátogatók. Részt vettek a nagyszabású rendezvényen a komlói mentőállomás képviselői, csakúgy, mint a tűzoltóságunk munkatársai.

20150919_104755

A már-már állandó programok között kerékpár-gravírozás, illetve aszfaltrajzolás is színesítette a napot. A rátermettebbek kipróbálhatták magukat a géppisztoly-összeszerelő versenyen, vagy megcsodálhatták a  Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület “magasból mentés” szimulációját.

20150919_105835

Dr. Váczi István városi rendőrkapitány elmondta, egy ilyen kitelepülés lényege a bűnmegelőzés és a szervezeti felépítés könnyebb megértése mellett a fiatalok távol tartása a drogoktól. Az unatkozó, célok nélküli fiatal könnyebben lesz egy káros szenvedély rabja, ezért elfoglaltságot kell számára biztosítani, egyfajta alternatívát, mint például a sport.

Az idén 9. alkalommal megrendezett népszerű, hagyományteremtő Police Road-show előreláthatólag jövőre is várja az érdeklődőket.