borzsava

A Komlói Napok és Bányásznap, valamint a Testvérvárosok Napja záró rendezvényén írták alá Komló és a kárpátalja Nagyborzsova közötti együttműködési megállapodást.

Nagyborzsova részéről – a Ferenczi József polgármestert helyettesítő – Seder Ilona, a Beregszászi Járás tanácselnök asszonya, komlói részről Polics József polgármester látta el szignóval a testvértelepülési szerződést.

borzsava1
Seder Ilona mond köszönetet Polics Józsefnek a szerződés szignálását követően

„Szeretném, hogy közelebbről megismerjék községünket, járásunkat a komlóiak. Külön szeretném megköszönni, hogy a kárpátaljai gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy itt Komlón, anyanyelvükön szakmát tanulhatnak. Szeretném megköszönni, hogy elismerésben részesülhettek kultúrcsoportjaink, hagyományőrzőink. Szeretném megköszönni a bizalmat, amit most megpecsételtünk aláírással. Mindent megteszek azért, hogy ne csalódjatok bennünk, kölcsönös legyen a bizalom –, mert ahogy polgármester úr is mondta, nem a papír a lényeg. Emberek vagyunk, testvérek vagyunk, megértés és szeretet legyen közöttünk. Az Úr legyen velünk” – mondta Seder Ilona, a szerződés aláírását követő percekben.

“Fontos a papír, de a papír nem minden, ha nincs mögötte tartalom. Ez csak rajtunk fog múlni. Hiszen szerződés nélkül is nagyon jól működött ez a kapcsolat, kívánom, hogy tovább erősödjön” – hangsúlyozta Polics József, Komló polgármestere a ceremónián.

Nagyborzsova a Borzsa folyó jobb partján fekszik Beregszásztól 11 km távolságban, délkeletre található. Lakóinak jelentős része, 98%-ban magyar anyanyelvű.