Január 30-án ünnepi küldöttgyűlést tartott a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen a kitüntetettek sorában komlói cég és magánszemélyek munkáját is elismerték.

A jelenlegi, válság sújtotta időszakban talán még nagyobb jelentősége van a munkájukat kiemelkedően végzők eredményei elismerésének. A PBKIK egyik legjelentősebb díját pedig komlói cég vezetője érdemelte ki: Áman Mihály a TeGaVill Kft. ügyvezetője az indoklás szerint amiatt kapta meg a díjat, mivel vállalkozása jelentős innovációs elismertséget szerzett a 2007-ben benyújtott és nyertes Jedlik Ányos pályázattal. A TeGaVill sikerrel fejezte be a terményszárítóhoz csatlakozó forróvizes hőcserélő kifejlesztését is, sőt megtörtént az egység legyártása, rendszerbe illesztett együttes működésének vizsgálata, optimalizálása. A fenntartható fejlődést szolgáló, környezetbarát és energiatakarékos megoldást tartalmazó innováció követendő példát mutat a technológiai kooperáció területén is.

A rendezvényen a kamara komlói városi elnökségének három díját is kiosztották. A település gazdasági fejlődését elősegítő munkásság elismerésére alapított Jánosi Engel Adolf Díjat Mester Zoltán a Komló-Víz Kft. üzemviteli igazgatója vehette át. Az indoklás szerint egyebek mellett azért, mert stratégiai célja a vízbiztonság és az ivóvíz-minőség megőrzésének és fejlesztésének ügye, s a helyi és térségbéli vállalkozások, önkormányzatok fejlődését is segíti tudásával. A Komlói Szakképzési Díjat Békásy Ferenc Józsefnek ítélték oda, aki 45 éves pedagógiai pályafutást tud maga mögött az 501. számú Iparitanuló Intézetben, részt vett a többi közt a felnőtt dolgozók tanfolyami képzésének szervezésében és oktatásában is. A Komlói Idegenforgalmi Díj kitüntetettje pedig Hoffmann Balázs a Hoffmann Kft. tulajdonos ügyvezetője lett, aki amellett, hogy sikeresen fejlesztette cégét és azzal nagy volumenű beruházásokban vett részt, a Komlói Dirtparkkal Közép-Európa legmodernebb sportközpontját alakította ki terepkerékpár-, motocross- és quadpálya céljára, amivel jelentősen növelte a térség idegenforgalmi vonzerejét.