Pedagógusnap alkalmából köszöntötték a térség oktató-nevelő munkájának résztvevőit. Az ünnepi műsort követően miniszteri és helyi elismerések átadására is sor került.

„Szálljon áldás reátok” címmel – Harnóczy Csabáné szerkesztésében – a belvárosi óvodások, a Kodály Zoltán ének-zenei Katolikus Általános Iskola, valamint Papp Edina, Tóth Gábor és Korbuly István műsorát tekinthették meg az ünnepség résztvevői.

Polics József polgármester ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: pedagógusokon nagyban múlik, milyen lesz a jövő nemzedéke, mert fontos, amit otthonról hozunk, de a biztos és megrendíthetetlen alaphoz, amire jövőt építeni lehet, a pedagógusokra is nagy szükség van.

A pedagógusok munkája talán sohasem szólt ennyi küzdelemről, alkalmazkodó-készségük, türelmük sohasem állt ki annyi próbát, mint napjainkban, hiszen társadalmunk problémái min-mind ott tornyosulnak a pedagógustársadalom előtt – fogalmazott a városvezető, hozzátéve, hogy a pedagóguspálya nem csupán munka, hanem életre szóló elhivatottság. Az értékek átmenekítése a következő generációra, a legszebb vállalások egyike, amit ember tehet.

Záró gondolatai között Polics József megköszönte az együttműködést, a kitartást, hogy a pedagógusok végig partnerei voltak a városnak, a legkritikusabb időszakban sem vesztették el jövőbe vetett hitüket. Köszönetet mondott, hogy lelkes munkával színesítik Komló életét, tartalommal töltik meg ünnepeinket, hogy jó hírünket viszik a nagyvilágban.

Az ünnepség keretében kitüntetések átadására került sor. Az elismeréseket Polics József polgármester, Bareithné Benke Nikolett alpolgármester és Király Istvánné, a KLIK tankerületi igazgatója  nyújtotta át az érintetteknek.

A pedagógusnap alkalmából a város köszönetet mondott az oktatási-nevelési intézményekben dolgozóknak. A jelképes ajándékot az intézményvezetők vették át a színpadon.

A képviselő-testület Komló Város Közoktatásáért kitüntetést adományozott több évtizedes, a gyermekekért végzett, példamutató pedagógusi munkásságáért, a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola tanárának, Csordás Antalnénak.

Balog Zoltán miniszteri elismerését vehettek át a városvezetőinktől komlói pedagógusok. Az EMMI nevében Szolgálati Emlékérmet adományozott a Nagy László Gimnázium tanárának, Deli Andrásnak, Ágotai Zoltánnénak és Takács Gyulánénak, a Gagarin Iskola tanítóinak. A térségből Klamik Aranka és Szabóné Sabacz Ágnes (Szászvár), valamint Suti Károlyné (Magyarszék) kapott hasonló elismerést.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Elismerő Oklevelét vehette át Komlóról Györgyné Úti Mária (Felsőszilvás), Hidasi Tiborné és Czárné Vertike Erika (Gagarin), Királyiné Pongrácz Anikó, Jancsi Gabriella és Ferencz Csilla (EGYMI), Földvári Tamásné és Lovászné Ács Olga (Szilvás), Hajdú Erika és Iván Attila (Szakképző Iskola), Rónáné Lusztig Ágnes és Gyenisné Farkas Mónika (Kenderföld), Lebeda Zsuzsanna és Kirch Zoltán (EFAMI), Ignáczné Somogyvári Szilvia és Szabó Irén ((Nagy L. Gimnázium), Gálné Juhász Teréz és Farkas Balázs (Kökönyösi Szakközépiskola).

A Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola pedagógusai közül emléklapot vehetett át: Kosztolányi Zoltánné, Katona Tóth Jusztina, Huszka Ildikó, dr. Makra Istvánné és Molnár Piroska.

Óvodapedagógusi elismerést vehetett át Polics József polgármestertől és Bareithné Benke Nikolett alpolgármestertől, valamint Judikné Linde Teréztől, a Komló Városi Óvoda vezetőjétől: Buzsáki Zsuzsanna (Szilvás), Móczárné Gubik Magdolna (Komló Városi Óvoda), Kovács Jánosné (Körtvélyes), Molnár Istvánné (Belváros), Storczné Csoma Judit (Gesztenyés), Vikor Lászlóné (Hunyadi u.).
Elismerést kapott Judikné Linde Teréz vezetői munkájáért – Komló Városi Óvoda.