Az országban 3 millió munkáltatót és 4 millió munkavállalót érintenek azok a fontos információk, amelyekről most a Nemzetgazdasági Minisztérium az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow keretében sajtónyilvános rendezvényt tart Komlón, amelyre tisztelettel hívjuk Önt és kollégáit.

Az előadás helyszíne: Komló Város Önkormányzata 7300 Komló, Városház tér 3.
Az előadás időpontja:  2015. június 9.

A tájékoztató fontosságát és szükségességét mutatják az alábbi adatok:
• A munkavédelmi felügyelők ellenőrzéseik során az utóbbi években a munkáltatók 4/5-nél tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot, amely a munkavállalók átlagosan 60%-át érintette.
• Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy a biztonságban végzett munka nem csak a minőség javulásával jár, hanem a munkahelyi kockázatok megelőzésére fordított beruházások meg is térülnek (európai tanulmányok megállapításai alapján átlagos megtérülési arány 1:2,2.)
• Az a tapasztalat, hogy azok a munkavállalók, akik munkavédelmi és munkaügyi ismeretek tekintetében jól informáltak, érdekeiket is hatékonyabban tudják érvényesíteni.
• Az ellenőrzési tapasztalatok alapján elmondható, hogy szükség van a munkavédelmi és munkaügyi ismeretek átadására, terjesztésére.

TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” projekt keretében megrendezésre kerülő Munkavédelmi és Munkaügyi Roadshow programja:
10:00 – 10:20 Projektismertető prezentáció-Kisanyik Tímea, tevékenység koordinátor, Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.4.8-12 Projekt-végrehajtási Osztály
10:25 – 10:45 Munkaügyi szabálytalanságok és jogszerű foglalkoztatás a munkaügyi ellenőrzések tapasztalatai alapján-dr. Ferge Zsigmond, munkaügyi felügyelő, Baranya Megyei Kormányhivatal
10:50 – 11:10 A képernyős munkahelyek egészségi kockázatai-Puszti Tibor, munkavédelmi szakreferens, Baranya Megyei Kormányhivatal
11:10 – 12:00 Fogadás, kötetlen beszélgetés és tapasztalatcsere