Már a tervek első megfogalmazása óta az a cél vezérelte a Komlói Fűtőerőmű Zrt. vezetőit, hogy  folyamatosan tájékoztatják az érintetteket és az érdeklődőket az egykori Zobák-bánya területén épülő, biomassza tüzelésű forróvizes kazán építésének stádiumairól. Február 15-én már a kész, működő létesítményt mutatták be az érdeklődőknek egy rendhagyó üzemlátogatáson.

erama2netVida János a cég vezérigazgatója a fedett tüzelőanyag-tároló előtti téren ismertette az egybegyűltekkel a kazán létesítésének gazdasági és műszaki hátterét, s szólt a megvalósítás pénzügyi vonzatairól is. A tájékoztató első részét követően aztán a megjelentek két csoportban – Vida János, illetve Szabó Péter üzemvezető kalauzolásával – megtekintették a működő kazán minden részét, a beérkező, tüzelőanyag-szállító kamionokat lemérő hídmérlegtől a vezérlőtermen át a kazánházig.

erama4netIgaz, csupán véletlen egybeesésről van szó, de tény: éppen az üzembejárás napján végezték az új kazán “csúcsra járatását”, s ekkor volt ott a helyszínen az a külső szakértő cég, melynek mérőkocsijával a kibocsátott füstgáz összetételét ellenőrizték a különböző teljesítményfokozatok függvényében.

Mátyás János a terület önkormányzati képviselője a következőket mondta a látogatás kapcsán: – Minden jelenlevőtől pozitív visszajelzések érkeztek, és én is úgy ítélem meg, hogy a nyilvánosság a legjobb módszer a kétségek eloszlatására. Hasonló üzembejárásra természetesen nem lesz újabb lehetőség, de az erőmű vezetése továbbra is megadja a tájékoztatást a részönkormányzatnak és az egyesületnek is, s bízom benne, hogy sikerül megvalósítanunk a békés egymás mellett élést.