Az Ajka elleni rangadó után újabb mérkőzést zárt győzelemmel a KBSK-Tom Trans NBI. B-s férfi kézilabdacsapata. A Szigetvárt látta vendégül a Papp-legénység és begyűjtötte a kötelező pontokat.

A tavaszi második fordulóban a jobb sorsa érdemes Szigetvár látogatott Komlóra. Mivel a vendégek 2 ponttal az utolsók a tabellán – érdekes, hogy azt a listavezető Vác ellen szerezték -, csak a győzelem volt elfogadható a komlóiak számára.

Mintegy félezer néző előtt kezdtek a csapatok, és a Bányász azonnal jelezte, hogy itt csak ő nyerhet. Különösebb izgalom nélkül telt az első félidő, mely végén biztos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Nagy Zoltán kiválóan látta el a védőfeladatát, s emellett 7 gólt lőtt (Fotó: Péter Szabó Zoltán)
Nagy Zoltán kiválóan látta el a védőfeladatát, s emellett 7 gólt lőtt (Fotó: Péter Szabó Zoltán)

Már 6 gól is volt az előnyünk, úgy tűnt, akár kiütés is lehet a vége, ám a második félidő elejét átaludta a csapat, így a játékrész derekára egyenlítettek a vendégek. Papp László edző azonnal időt kért, hogy rendezze a sorokat, s a hajrá már simára sikerült: Ropoli jó védéseinek, valamint az abból induló kontráknak köszönhetően gyorsan visszaállt a 3-4 gólos előny.

A következő fordulóban nehéz mérkőzés vár a csapatra, ugyanis Péter Szabóék a kiesés ellen menekülő Tökölhöz látogatnak, amely a téli szünetben leigazolta a komlóiak által is jól ismert kubai Savont.

Papp László: A Szigetvár ellen kicsit kötelező jellege volt a meccsnek, ami ugye mindig nehéz. Kissé fásultak voltunk, de ami a lényeg, így is nyertünk.

Eredmény: KBSK-Tom Trans – Szigetvár 32-29 (18-14), lkd.: Kilvinger 12, Nagy Z. 7, Rozina 5, Péter Szabó, Ujváry 4-4.