A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nemrégiben ítélte oda kitüntetéseit a tavalyi évben végzett munkájuk alapján arra legérdemesebbeknek. Komlóról és térségéből is többen részesültek elismerésben.

A kamara Baranya Gazdaságáért Díjjal tüntette ki Kollár Lászlót, aki az indoklás szerint olyan nagy volumenű turisztikai fejlesztést valósít meg Bikalon, mely – minőségi szolgáltatásal párosulva – jelentős előrelépés a régió turisztikai kínálatában. Ezzel a fejlesztéssel nagymértékben hozzájárul az idegenforgalomban érdekelt vállalkozások árbevételének jövőbeni növekedéséhez, új munkahelyek teremtéséhez, a szektor erősödéséhez, valamint kézműves szakmák és a szakképzés megújulásához.

A komlói kamara vezetésének Jánosi Engel Adolf Díját Farkasné Fejér Anikó érdemelte ki, aki az indoklás szerint 1996-ban – mint a FAKTOR 92 Kft tulajdonosa – tőkebefektetéssel, piaci kapcsolatainak átadásával biztosította a felszámolás alatt álló MOM-ban a tevékenység továbbfolytatását. Az elmúlt években végrehajtott jelentős műszaki fejlesztéssel, korszerű megmunkáló-eszközök beszerzésével a cég eredményesen tevékenykedett a bel- és külföldi piacokon egyaránt.

Szintén a komlói elnökségtől Komlói Szakképzési Díjat vehetett át Tekker László, aki  a jelenlegi Kökönyösi Oktatási Központ Szakiskolai Intézményegységének helyettes vezetője volt a nyugállományba vonulásáig. A munkáját kiemelkedő szakmai felkészültséggel, nagy körültekintéssel, igényesen végezte. Tanári tevékenysége eredményeként jól felkészített szakemberek kerültek ki a szakképző iskolából. 

A Komlói Idegenforgalmi Díj kitüntetettje pedig a Hella ’91 Kft. lett, mely  a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok üzemeltetője. Az indoklás szerint az élménybirtok – mely a megkezdéstől számított alig több mint egy év elteltével a megvalósításban 90%-os készültségi fokon áll – magas színvonalon szolgálja ki mind a rekreációkra vágyók, mind a konferencia-turizmusra érkezők igényeit. Ez a fejlesztés hosszútávra tekint előre, és a szórakoztató-  és konferenciaturizmus mellett az oktatás, képzés területén is új lehetőségeket nyit meg.