image

Szabadtéri edzőpályát avattak a mai napon Komló szilvási városrészében. A helyiek körében nagyon népszerű KRESZ-parkban elhelyezett sporteszközöket természetesen ingyen használhatják a városlakók és a turisták.

Az elmúlt években már több, úgynevezett felnőtt játszóteret építettek Komlón, amelyek nagyon népszerűek a helyiek körében. A furcsa elnevezés különböző edző- és erősítő eszközöket takar, amelyek a konditermekből már ismert berendezések strapabíró és időjárás-álló változatai. Ezeken viszont bárki kipróbálhatja magát, nincs tagsági kártya és havibérlet sem.

A legújabb ilyen edzőparkot a napokban adták át a szilvási KRESZ-parkban. Az eszközök között háromszintes húzódzkodót, fekvenyomó állványt és hasizomfejlesztő padot is találhatnak a sportolni vágyók, akik a korábbiakhoz hasonlóan természetesen ezeket is ingyenesen használhatják.

Az új edzőparkot a Komlói Városgondnokság munkatársai építették fel az elmúlt három hétben. Az anyagi forrásokat háromnegyed részben egy európai uniós pályázat, a fennmaradó hányadot pedig az önkormányzat biztosította. A terület biztonságáról egy mobil térfigyelő kamera gondoskodik. A mozgásérzékelővel felszerelt berendezésnek kulcsszerepe lesz az esetleges rongálások megelőzésében.

Polics József az átadás kapcsán az élhető város fontosságát hangsúlyozta. – Ez a hely nem csak arról szól, hogy ingyen tudnak edzeni a komlóiak, hanem nagyon fontos közösségi tér is, ahová eljárnak az emberek, elkísérik a barátaikat, közösen sportolnak, beszélgetnek, kikapcsolódnak. Olyan hely, amelyből minél többre van szükségünk, ha egy igazán jó hangulatú, élhető várost szeretnénk magunknak.