Untitled design (6)

Uniós beruházás segítségével megváltozott munkaképességű munkavállalók képzése zajlik a Komló – Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft-nél.

A megváltozott munkaképességűek integrációja érdekében kompetencia-mérőeszköz segítségével felmérésre kerül a Komló – Habilitas Nonprofit közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság 85 megváltozott munkaképességű munkavállalója, majd 363 órás alapvető képzésben részesül a mérés során kiválasztott 50 dolgozó. A képzések és fejlesztő technikák elsajátítása mellett a projekt megvalósulását támogató, és a későbbiekben pedig a projekt fenntarthatóságát szolgáló infrastrukturális fejlesztések is végbemennek.

A „diákok” moduljai tartalmaznak személyiségfejlesztéssel, konfliktus kezeléssel, kommunikációval valamint mentálhigiéniával kapcsolatos alapismereteket. A 14 modul végén, egy-egy, a tudásukat összegző felmérés van, ahol a megszerzett ismereteikről számolhatnak be az érintett dolgozók. Az oktatás menete, csakúgy, mint a számonkérés, a gyakorlati tapasztalatok segítségével történik, és így az elméleti anyagot egyre mélyebben sajátítják el.
Az oktatók tapasztalatai pozitívak, mivel a képzésben résztvevők az előző munkahelyi, illetve a családi szituációkban a hibát felismerik az új ismeretanyag tükrében, és profitálnak belőle – adott tájékoztatást a képzés tartamát illetően Wágnerné Purt Gordána projektfelelős.

 

A projekt összesen 49 900 000 Ft vissza nem térítendő 100 % -os támogatásból valósulhat meg.

 

A projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeinek javítása. Ennek megfelelően a projekt stratégiai célja a pályázónál dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztathatóságának javítása.