hadi

Bíró László és Orsós István 12.a osztályos rendészeti tagozatos tanulók a komlói színházban ünnepélyes keretek között katonai elismerésben részesültek.
A megyében – így a komlói gimnázium történetében is- ez volt az első olyan alkalom, amikor középiskolásokat jutalmaztak honvédelmi versenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.
Az emléklapot Tégény Krisztián, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának törzszászlósa adta át, aki a két fiú tudását, kitartását és az elért eredményeiket példaértékűnek ítélte.

A két fiú csapattársaikkal együtt 16 alkalommal vett részt megyei és országos honvédelmi versenyen: járőrversenyeken, harci túrákon, honvédelmi köteléken, hadi tornákon.
A hároméves versenysorozatban megyei szinten négyszer első, egyszer második, egyszer harmadik helyezést értek el.

Három alkalommal képviselték Baranya megyét az országos döntőn Pákozdon, ahol egy alkalommal országos összesített 5. helyezést értek el, másik évben férfi kategóriában 7. helyen végeztek. (Az országos döntőn a megye legjobb csapata vehet részt!)

hadi2

Kiemelkedő eredményükért 2013-ban elnyerték az UNIT KSE különdíját is. A két fiú a legjobb teljesítményt nyújtotta az elmúlt három évben.

A hivatalos elismerés után Szabó Irén – aki osztályfőnökként is, magánemberként is büszke a két fiúra,- megajándékozta tanítványait a versenyek pillanatképeit felelevenítő fotókönyvvel.