Magas színvonalú munkájáért, életművéért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Tóth Ferenc, Liszt Ferenc-díjas karnagy, aki egyebek mellett a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál alapítója.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át 2015. március 13-án a Pesti Vigadóban.

Ebből az alkalomból – kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként – a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át a komlói TÓTH FERENC, Liszt Ferenc-díjas karnagy.

Balog Zoltán köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet: „azoknak a teljesítményét, életművét ismerték el, akik ha esik, ha fúj, ha szembe fúj a szél, ha hátszél van, akkor is alkotnak, küzdenek, gazdagítják a közösséget, és harcolnak, ha kelli kell, hogy építhessünk.

Tóth Feri bácsit 85. születésnapján köszöntik
Tóth Feri bácsit 85. születésnapján köszöntik

A Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál alapítója 1982-ben részesült munkásságért Liszt-díjban. Tóth Ferenc 2001-ben kapta meg Komló Város Díszpolgára címet.