Untitled design (5)

A fiatalok energiáit átcsoportosító, a káros szenvedélyektől – alkohol, cigaretta, könnyű-, és nehéz drogok – távol tartó országos turné újabb állomásának – a KLIK jóvoltából – városunk adott otthont. 

„A szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet. A mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem kevesebbek, hanem többek, leszünk általa, nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele” – ezzel a bemutatkozó mondattal ragadja meg a lényeget, ez az elsősorban fiatalokat megcélzó roadshow. A TÁMOP 5.2.9 program keretében megvalósuló kezdeményezés 2014. március végén indult és 15 hónap alatt összesen 78 eseményre épül.

A Komlói Sportközpontban megrendezett roadshow a házigazda Várkonyi Attila, zenész, rádiós és televíziós műsorvezető vagy, ahogy többen ismerik, DJ Dominique volt.

– Fellépéseim miatt rengeteg szórakozóhelyen megfordulok és szinte minden esetben ugyanaz a kép fogad; magukból kifordult, a világukról nem tudó, esetenként túladagolt tizenévesekkel találkozom. Elszomorító látvány. A mai napon megmutatjuk a meghívott táncosokkal, sportolókkal, előadókkal, zenészekkel , hogy lehet más is a szenvedélyetek – nyitotta az eseményt Várkonyi Attila.

Polics József a mai fiatalokat fenyegető veszélyeket a a XXI. század pestisének nevezte.

A polgármester úgy vélte , hogy aki távol akar maradni az önpusztítástól, a helyes utat követve, az Komlón is megtalálja a számításait. A fiatalokban rengeteg a szabad energia. Hasznosabban, értelmesebben lehetne felhasználni ezt a mennyiséget. Túl rövid az életünk ahhoz, hogy a káros szenvedélyünk háttérbe szorítsa a kreativitásunkat, valamint az önmegvalósításunkat. Éljetek a városunk illetve a civil szervezeteink által biztosított lehetőségeitekkel – zárta gondolatait Polics József polgármester.

A programok megkezdése előtt Király Istvánné, tankerületi igazgató hangsúlyozta a projekt fontosságát. Mint mondta, a Legyen Más a Szenvedélyed,  felhívja a figyelmet, a mozgásra, a sportra, a művészetekre, az alkotás jelentőségére, az egyén és a közösség formáló hatására. Az edzések, csoportos foglalkozások kiváló terepet nyújtanak az egészségnevelésnek, ahol kikapcsolódnak és szórakoznak is a diákok.

A Komló és környéke iskolákból érkezett fiatalok a Pöndöly táncegyüttes és  a Gagarin Iskola kézilabdázóinak bemutatóját tekinthették meg, fellépett Leo a sztereo 2.0-ból, illetve az Animal Cannibals.

A projekttel kapcsolatos részletes információk: http://www.legyenmasaszenvedelyed.hu/