Untitled design (3)

A város számos pontján folynak munkálatok márciusban is, amelyeknek köszönhetően lépcsők, parkolók, illetve szabadidős parkok újulnak meg.

A fagyos idő ellenére jó ütemben folynak a munkálatok a Gagarin Általános Iskola parkolójának építésén. A több tucat férőhelyre, a kisiskolások védelme miatt van szükség. A Bányász utca mintegy 130 méteres szakaszán – az iskola előtt közvetlenül – a parkoló autók szűkőssé, beláthatatlanná teszik az útszakaszt az arra közlekedő járművek számára, akik így nehezebben veszik észre, az úttestre hirtelen lelépő gyerekeket. A „zöld-parkoló” elkészülte után, megállni tilos tábla kerül ki az útszakasz utolsó harmadára, a Radnóti Miklós és a Vájáriskola utcát összekötő útszakasra ef=”http://www.komloiujsag.hu/wp-content/uploads/2015/03/Untitled-design.jpg”>Untitled design

Új parkoló kialakítása kezdődött a Gorkij utca végén is. Az átalakításra az utca forgalma miatt volt szükség. A kétirányú közlekedés biztosítása csak a jelenleg, az útszélén parkoló autók újra „rendezésével” megoldható.  Pár háztömbbel nyugatra, a Nagy László utcai szakemberlakások felújítása már a végéhez közeledik. A ház belső munkálataival párhuzamosan megkezdődött a zsákutca körforgalmának szegélyezése, illetve a gyalogosok használatba vették az Nagy László és a Gorkij utcát összekötő lépcsősort is.

Untitled design (1)

A város másik pontján nem az időjárás volt a fő ok, ami lassíthatta a munkát. Az újtelepi lépcsősor nehézségek árán készül el a városrészben lakók bánatára. Amit nappal felépítenek, azt éjszaka ismeretlenek tönkreteszik, az elemeket ketté törik. Nem egyszeri esetről van szó, mondhatni heti rutinná válik a károkozás, ennek ellenére el fog készülni a gyalogos főútvonal, a két városrész között.

Untitled design (2)

A belváros szívében a volt SZTK épületének parkolója is bővül tavasszal. Az intézmény megközelíthetőségére a gyalogos közlekedés volt a legalkalmasabb az egy-két férőhelyes autó-beálló miatt. Az ütemterv szerint ez hamarosan megváltozik, és a munkálatok már meg is kezdődtek.

A Kenderföldi Eötvös utca 9. mögötti területen kiépítenek, egy új vízelvezető csatornát, amivel elejét vehetik a pince beázásoknak és a fal berepedezéseinek.

A közlekedési parkban is folytatódik a beütemezett felújítás. A felnőtt játszótér és a park kivilágítása után – a biztonságos esti kocogások miatt – újabb „elemmel” gazdagodik a szabadidős terület. Tegnap kijelölték a helyét az új street workout parknak, ami a testmozgás, az edzés egy egészen más formáját biztosítja. A gumiszőnyeggel ellátott új edző rész a héten kezd alakot ölteni. Pár méterrel odébb a piactér és park közötti erdős területen már megtörtént a tereprendezés, hogy az év végén futópálya és parkoló legyen a fák között, amivel Baranyában, egyedülállóan egy komplex fitnesz-parkkal fogunk rendelkezni  gyönyörű környezetben.