Komlói középiskolások sikerével záródott az idei „Szép magyar beszéd verseny” megyei döntője városunkban.

Iskolánkban, a valaha Kazinczy Ferencről elnevezett, ma Kökönyösi Szakközépiskolában a tavasz beköszöntét nem annyira a naptár, nem is a meteorológia, főként nem a – gyakran szeszélyes – időjárás jelzi, hanem a „Szép magyar beszéd verseny” megyei döntőjének előkészületei.

Több mint két évtizede március első hetében itt találkoznak, és mérik össze tudásukat a megye középiskoláinak anyanyelvüket szerető, szépen olvasó-beszélő, szövegértelmezésben ügyes, tehetséges diákjai.
A verseny egy maximum 3 perc időtartamú szabadon választott esszé- vagy értekezésrészlet felolvasásából és egy kötelező szöveg tolmácsolásából áll. Két kategóriában (gimnázium és szakképző iskola) az I–II. helyezettek képviselik megyénket a verseny országos döntőjén, Győrben áprilisban.

Szép Fanni és felkészítő tanára, Gálné Juhász Teréz

Az eredmények:
A gimnáziumi kategóriában I. helyezett lett Fődi Violetta, a komlói Kökönyösi Szakközépiskola Nagy László Gimnáziumának diákja, felkészítő tanára Ignáczné Somogyvári Szilvia. II. helyezést ért el Balla –Hegyvári Bianka a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnáziumból, felkészítő tanára Laczkó Zsuzsanna. A III. helyen végzett Farkas Luca a siklósi Táncsics Mihály Gimnázium diákja, felkészítő tanára Monostoriné Tóth Gabriella.

A szakképző iskolák kategóriájában I. helyezett Leimszider Dávid a komlói Kökönyösi Szakközépiskola Nagy László Szakiskolájából, felkészítő tanára Lukács Gyöngyi. II. lett Szép Fanni, a Kökönyösi Szakközépiskola diákja, felkészítő tanára Gálné Juhász Teréz. III. helyen végzett Komjáti Felícia a mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskola és Kollégium diákja, felkészítő tanára Szabó Attila.