20150205_124230

Folytatódik a környezetvédelmi rendezvénysorozat a komlói könyvtárban. Február 23-án újra az iskolásokat várják különféle hasznos és játékos programokkal. A központi téma ezúttal az energiatakarékosság lesz.

Játszva tanulni – akár ez lehetne a mottója a komlói könyvtár egészen a tanév végéig tartó környezetvédelmi rendezvénysorozatának, amelynek következő állomására jövő hétfőn, azaz február 23-án kerül sor. Déltől kezdődően sorversenyek, vetélkedők, ismeretterjesztő előadások, kreatív és ügyességi feladatok szerepelnek a programban, amelyre elsősorban a komlói általános iskolák diákjait várják a szervezők.

A nap témája ezúttal az elektromos energia, amelyet talán a legkönnyebben és a legészrevétlenebbül vagyunk képesek pazarolni, például egy égve hagyott lámpával vagy bekapcsolva maradt elektromos berendezéssel. Ezért különösen fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják a takarékosság fontosságát. Természetesen szó esik majd arról, mit tehetnek akár a legkisebbek is a környezetük óvásáért és mire érdemes figyelmeztetni a szüleiket is.

A főszerep azonban a játéké lesz: a nagyobbaknak vetélkedő és kvízjáték, a kisebbeknek rajzos feladatok a megújuló energiáról és a takarékosságról. A könyvtár munkatársai bemutatják a közelmúlt fejlesztéseit és elmagyarázzák az újdonságok, többek között az energiatakarékos LED-lámpák hasznát.

A program a Környezettudatos könyvtár a fenntarthatóbb életmódért Komlón nevet viselő, mintegy harminc millió forintból megvalósuló projekt része, amelyet az Európai Unió támogat. A rendezvények mellett a könyvtár és múzeum épületében számos beruházást is végrehajtottak, amelyek a természeti erőforrások hatékonyabb és takarékosabb felhasználását segítik elő.

A rendezvényen a részvétel mindenki számára ingyenes, a részletes program ide kattintva olvasható.

Bővebb információkat a www.zold-konyvtar.hu weboldalon olvashat a projektről, ha pedig kérdése van, írjon az info@zold-konyvtar.hu címre.

image