A Városgazdálkodás teljes kapacitással vonult ki a komlói utakra a hókotró-flottával.

A folyamatos havazás ellenére este 18 órakor elakadás nélkül eljutottak az autók Kökönyösből Szilvásba. Ezen az útvonalon ekkor már nem lehetett találkozni elakadt gépjárművel. valójában a forgalom is jóval kisebb, mint kora délután.

A helyi buszok az időjárási körülmények miatt késéssel, de közlekednek. Kivétel Kisbattyán. A helyiek elmondása szerint az autóbuszok a “csecsemőotthonig” járnak, onnan fordultak vissza a nap folyamán.

Korábban a Mecsekben uralkodó hóhelyzet miatt szóba került a Pécsről érkező járatok szüneteltetése. Egyelőre elmondható: folyamatos a közlekedés a két város között.

A városunkból kivezető és bevezető utak takarítása a Közútkezelő feladata, a városgazdálkodás azonban segíti a “kollégák” munkáját.

Szeitz Gábor, a Városgazdálkodás főmunkatársa elmondta, hogy délután mind a négy munkagépük az utakat járta. A prioritást  élvező szakaszokat – kórház felé, a bevásárlóközpontokba vezető útvonalak, a tömegközlekedés által használt utak – folyamatosan tisztítják a flotta autói, a lakótelepek kisebb utcáira csak később kerülhet sor. Éjszaka – a kisebb forgalom miatt – nagyobb területet tudnak megtisztítani, bár a hó alatt meglapuló akadályok miatt egyes utcákba csak reggel tudnak visszatérni a kotróautók.

Előrejelzés szerint holnap reggel 7 óráig várható  havazás.

Az alábbi két képen a hókotrók GPS által jelölt útvonalai vannak feltüntetve. (péntek kora délutáni helyzet)

image

image

FOLYAMATOSAN FRISSÜL…