Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője közbenjárására kedden a komlói kórházba látogatott dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

Dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Polics József polgármester és dr. Tánczos Frigyes igazgató főorvos kíséretében ismerkedett a járó- és fekvőbetegek ellátását végző komlói intézmény működésével, pénzügyi helyzetével.

Zombor Gábor elöljáróban elmondta, hogy egy olyan működési struktúrát szeretnének az egészségügyi reform keretében bevezetni, ami hosszú távon biztosíthatja a komlói intézmény stabil működését is. A tárgyalások témája az, hogy a komlói kórház miként tudja megtartani a betegellátásban végzett funkcióit, illetve mely területeken fejlesztheti kapacitásait.
Az államtitkár nyomatékosította, hogy határozott elképzelés az, hogy minden olyan beavatkozást, amit el lehet végezni Komlón, azt itt, helyben végezzék el.

A szakpolitikus kitért arra, hogy a mintegy negyvenezer embert kiszolgáló Komlói Egészségcentrum jövője biztosnak mondható, ugyanakkor az ország minden egészségügyi intézménynek, így a komlóinak is törekednie kell arra, hogy adóssága a jövőben ne termelődjön újjá komolyabb mértékben, így szükség lehet egyes részterület működésének átszervezésére.
A sajtó jelenlétében tartott bejáráson a szakpolitikus utalt arra, hogy az állam április 1-jéig rendezi a Komlói Egészségcentrum elmúlt időszakban felhalmozódott 347 millió forintos tartozását. 

Dr. Tánczos Frigyes Attila orvos igazgató nyomatékosan felhívta a figyelmet a Komlói Egészségcentrum térségben betöltött szerepére. Bizakodását fejezte ki, hogy – igazodva a költséghatékony működéshez és eleget téve a betegek érdekeinek – eredményesek lesznek a tárgyalások, és a centrum, kiváló szakembereivel és infrastruktúrájával, a térség betegellátását és gyógyítását hosszú távon tudja szolgálni.

Polics József polgármester a sajtótájékoztatón a kormány egészségügyi reformjáról beszélt, amivel kapcsolatban kijelentette, hogy fő célja, hogy a kórház struktúrája a jelenlegi formában megmaradhasson. Kérte az intézmény vezetését, hogy az ehhez szükséges költségmegtakarítási intézkedésekkel segítse elő ezt a folyamatot, a cél elérését.

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy a zajló egészségügyi reform tudatában – városvezetéssel már az év első munkanapján tartott évértékelőn legfontosabb feladatként a komlói betegellátás működési feltételeinek biztosítását tűzték maguk elé.
Az államtitkári látogatás alkalmával lezajlott tárgyalások kapcsán elmondta, hogy közel állnak a felek nézetei, így jó esély van arra, hogy a komlóiak gyógyító ellátása továbbra is hatékonyan, a korábbi értékek megtartásával folyjon.