Az előző évtized gyakorlatával szemben nem a bezárás, hanem a megőrzés, a stabilitás és a fejlesztés az, amiről a komlói kórház kapcsán sajtótájékoztatót lehetne tartani. Szakács László a múltban él, amikor híresztelésekre, meg feltételezésekre hagyatkozva riogatni kezdi megint a komlóiakat. Abban a múltban, amikor a városban a gyermekosztályt és a szülészetet éppen ők, megszüntették.

A közelmúltban modernizált intézmény hosszú távon is gondoskodni fog a régióban élők egészségügyi ellátásáról. Szakács László híresztelésekről beszél, meg arról, hogy szerinte így vagy úgy látszanak a dolgok. Szerintünk meg úgy látszik, hogy Szakács László olyan kétségbeesetten keres magának valami témát, hogy egészen saját mulasztásáig sikerült az időben visszajutnia.

A 2010-ben hivatalba lépett Fidesz-KDNP koalíció egyik legfontosabb eredménye volt, hogy stabilizálta a kórház helyzetét és megállította az akkor már évek óta tartó leépülést. A korábbi gyakorlatot megfordítva: napjainkban Komlón, két osztályon folyik az aktív betegellátás, emellett számos rehabilitációs kezelés és több tucatnyi szakrendelő érhető el helyben. Ezek közül kulcsfontosságú a pulmonológiai rehabilitáció, ami a szénbányászati múlt miatt Komlón kiemelt jelentőséggel bír.

Éppen a jelenlegi városvezetés volt az, amelyik tett is az intézmény túléléséért, majd megerősítéséért, fejlesztéséért. Napjainkra sikerült elérni, hogy valamennyi részleg stabil anyagi háttérrel, hosszabb távon is fenntartható módon működik. Mint minden magyarországi, sőt európai kórháznak, a komlóinak is vannak tartozásai, de a jelenlegi, a Szakács László saját politikai gyakorlatából táplálkozó emlékekben élőnél nagyságrendekkel kisebb adósságállomány teljes mértékben kezelhető.

Nem első alkalommal járják be a várost felelőtlen pletykák a kórház megszűnéséről. Az elmúlt években többször is felröppentek ilyen hírek, mindig alaptalanul. Híresztelések és oktalan riogatás helyett ebben a kérdésben is érdemesebb a hírekre figyelni inkább.

Komlói Fidesz csoport

elnökség