A komlói kórház veszteséges működése volt a témája az MSZP komlói szervezete hétfői sajtótájékoztatójának.

Szakács László országgyűlési képviselő lapinformációkra hivatkozva kongatott vészharangot az egészségügyi intézmény felett. Elmondta, hogy a veszteséges működés elsősorban abból adódik, hogy a komlói kórház nem tudja állni a PTE-nek kiszervezett laboratóriumi vizsgálatokat. A rendszer alulfinanszírozott, havonta körülbelül 4,5 millió forint hiányzik erre a feladatra. Ehhez jön a szolgáltatók felé kialakult adósság.  Gyors beavatkozás nélkül a működés nem tartható fenn.

Dr.Barbarics Ildikó (MSZP), önkormányzati képviselő emlékeztetett a kórházban lezajlott szerkezetátalakításra, illetve az épületgépészeti és a felszerelést érintő beruházásokra, mely feleslegessé válna a kórház bezárásával.

Mindkét politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az intézmény Komlón és környékén 43 ezer ember ellátásért felel, a megyeszékhelyen nem tudnák fogadni a betegeket kellő számban.

Barbarics Ildikó nem zárta ki egy újabb, kórházért szervezett demonstráció lehetőségét.

Dr. Hoppál Péter a közelmúltban megtartott évértékelő sajtótájékoztatón kitért a kórház helyzetére. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy még januárban kormányzati szintű egyeztetést kezdeményez az intézmény működési feltételeinek, adósságállományának áttekintéséről, amit az egészségügyi államtitkár komlói látogatása nyomatékosítana.