közkincs2

A Baranyai Völgység-Hegyhát őszi programsorozatának zárásaként rendezték meg a Komlói Színházban a Közkincs Gálát. A rendezvényen dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte a kezdeményezést.

 

A Közkincs Kerekasztal, a Közösségek Háza, a Színház- és Hangversenyterem közös szervezésében hatodik alkalommal került megrendezésre a Baranyai Völgység-Hegyhát Közkincs Gála.

A rendezvényen Hoppál Péter, a kulturális tárca vezetője példaértékű kezdeményezésnek nevezte a Közkincs Gálát, mely – a kormány egész országot érintő kulturális célkitűzéseivel összhangban – feladatul vállalta, hogy Komló és térségét alkotó majd’ húsz településen megkeresi, őrzi és bemutatja azok kulturális értékeit.

Hoppál Péter
A kulturális alapellátás is szóba került Hoppál Péter köszöntőjében

Az államtitkár beszélt a – az egészségügyben és a szociális ágazatban már megvalósított – kulturális alapellátásról, amit közművelődési szakemberek, könyvtárosok, népművelők, tanárok, civil szervezetek és a helyi az önkormányzatok segítségével fogalmazhatnak meg.
Ennek célja, hogy mindenki találkozhasson a kultúrával, a kulturális értékekkel.

Polics József polgármester a korábban hangoztatott „kincses Baranya” kifejezést használva emlékeztetett arra, hogy nem csak természeti, hanem emberi értékekben is gazdagok vagyunk. Gazdagságunk sokszínűségben, kitartásunkban, azokban a csoportban rejlik, akik verejtékes próbákon, embert próbáló pillanatokon át kovácsolódtak össze.

Hiszem, hogy Komló és környéke csak úgy maradhatott fent a fényét vesztett időszakban is, mert az itt élők hittek abban, egyszer visszanyerjük régi tündöklésünket. Mondhatom: biztatóak kilátásaink…

Polics József
Polics József a térség kulturális sokszínűségét emelte ki

A gálán színpadra lépett a Fonti Five komlói és hosszúhetényi csoportja, a Szászvári Ifjúsági Tánccsoport, az Erisha Dance Tánccsoport, a Kapronczai Alpfokú Művészeti Iskola komlói csoportja.

közkincs
A szászvári csoport bemutatója