Olaszok ismerkedtek Komlóval: Egy trieszti alapítvány nyolctagú küldöttsége járt városunkban a múlt héten.

A vendégek megismerkedhettek a Leo Amici Alapitvány munkájával, majd a Városházára látogattak, ahol dr. Szakács László alpolgármester tájékoztatta őket a város életéről, az itteni civil szervezetek tevékenységéről.

Önkénteseket toboroz a Fidesz: Baranya megye 4. sz. választókerületének fideszes képviselőjelöltje, Polics József a múlt héten a térség több településére is ellátogatott. A többi közt Szászvár, Sásd, Mágocs és Mánfa után, pénteken Komlón találkozott helyi aktivistákkal. Ismertette a Fidesz – KDNP szövetség kampányának főbb üzeneteit, a választási felkészülés és a kampány legfontosabb feladatait. Kiemelte, történelmi lehetőséget kaptak a város polgárai, hiszen minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy nemzeti-polgári-keresztény értékrendet valló képviselője legyen a térségnek. Emlékeztetett azonban arra is, hogy a győzelmet nem adják ingyen, keményen meg kell dolgozni érte.

Lakossági fórumot tartott a Jobbik: A Közösségek Házában ismertette programját Talált Tímea, a Jobbik Baranya megye 4. sz. választókörzetében indított országgyűlési képviselőjelöltje. Beszédében többek között rávilágított az egészségügy visszásságaira, kitért a magas komlói közüzemi díjakra, a helyi vállalkozások nehéz helyzetére. Hangsúlyozta, hogy a Jobbik támogat minden olyan kezdeményezést, amely munkahelyeket teremt. Azt követően Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke, európai parlamenti képviselője egyebek mellett felhívta a figyelmet a kiárusított nemzeti vagyonra, az erkölcsi és a nemzeti önbecsülés válságára, és radikális változásra tett ígéretet a megjelenteknek.