A képen baloldalon a III. osztály 2. helyezettje Steller József

Szendrey 7., Fülöp 10. az OB főversenyén, Steller az egyetlen érmesünk, ő 2. lett a III. osztályúak mezőnyében. A kép baloldalán Steller József.

 

Az idén is igen népszerű volt a versenyzők körében az egyik legrangosabb gomb seregszemle, az Egyéni Országos Bajnokság – 83 nevező állt rajthoz az október eleji versenyen. A mezőnyben 6 komlói igyekezett a hagyományoknak megfelelni és jó eredményeket elérni, tekintsünk vissza, kinek hogyan sikerült.

Fülöp Elemér – valószínűleg nem élete versenyeként fog emlékezni erre az OB-ra. Pedig szépen indult a főverseny selejtezőjéből veretlenül jutott a legjobb 30 közé, onnan pedig csoportjából 2. helyről jutott be a vasárnapi 10-es döntőbe. Ez eddig mondhatjuk, hogy a szokásos jó szereplés és ha nem Elemérről lenne szó, akkor a 10-es döntőbe jutást is sikerként értékelnénk. Ott azonban régóta nem látott balszerencse sorozat érte utol a ranglista vezetőjét, 5 döntetlen mellett 4 vereséget szenvedett, ez pedig most a 10. helyet jelentette. A gyenge eredmények következménye az, hogy Fülöp 52 ranglista pontot vesztett, ezért 3 évnyi (!) ranglistaelsőség után a 3. helyre esett vissza.

Szendrey Tibor – számára is nagyon jól indult a verseny szombati játéknapja. Fantasztikus formát mutatva jutott be a legjobb 10 közé, az odáig vezető két szakaszban mind a 10 mérkőzését megnyerte. A várt folytatás elmaradt, a döntő 9 mérkőzésén 3 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség volt Tibi mérlege, ez az eredménysor most a 7. helyre volt elég, bár csak rosszabb gólkülönbséggel szorult ide, az 5. helyezettnek is 12 pontja volt, 14 ponttal pedig már a dobogó legalsó fokára is oda lehetett volna érni. Nem így történt, de a torna erőviszonyait jól jellemzi, hogy Tibi 5,4 ranglistapontot így is szerzett, ezzel a 2. helyre lépett fel – most ő a legjobb komlói játékos.

Fülöp és Szendrey egymás ellen
Fülöp és Szendrey egymás ellen

Major István és Balla Antal is a főversenyben szállt harcba a helyezésekért, de végül mindketten a II. osztályúak mezőnyében folytatták. Útjukban a különbség annyi, hogy István a legjobb 30 közé, a középszakaszba még eljutott, míg Antal meglepetésre már oda sem jutott be. Tóni vesszőfutása vasárnap is folytatódott, mindössze a 17. helyen végzett, Major viszont némi szerencsével a dobogós helyek egyikét is elcsíphette volna, ha 1 ponttal többet szerez, de így be kellett érnie az 5. hellyel.

Steller József és Kelemen Zoltán nem a főversenyben, hanem a III. osztályú versenyzők mezőnyében indultak. Itt 11 fő szerepelt, a 8-as döntőbe Józsi 3. helyen jutott be, míg Zoli éppen lemaradt a továbbjutásról – neki jól jött volna, ha nem Józsival kerül egy csoportba, mivel megszerzett 6 pontjával a másik, 5 fős csoportból továbbjuthatott volna. Steller József viszont magabiztosan játszott a döntőben, ahol végül ezüstérmes lett – nem sok hiányzott az aranyhoz, de kaposvári csapattársunk így is elégedett volt a verseny végén.

Az idei OB győztese az egyre érettebb játékot produkáló Szatmári Tamás lett, a Testvériség játékosa vette át a ranglista vezetését, ahol Szendrey 2., Fülöp 3….