20141310132050

Komlói szakember kapta a Közrend-Közbiztonsági Díjat, Komlóra érkezett a Főkefe roadshowja, novemberig tart a Szilvásba vezető út felújítása, 30 éves a komlói Német Klub. Röviden a közéletből. Fotó: police.hu
Kitüntetés – A Baranya Megyei Önkormányzat október 10-én Sellyén, a Draskovich Kastélyban tartotta Megyenapi Ünnepségét. A rendezvényen Tiffán Zsolt a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Közrend-Közbiztonsági Díjat adott át dr. Váczi István r. alezredesnek a Komlói Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének a közrend, közbiztonság érdekében kifejtett áldozatos munkájáért. Dr. Váczi István 2006. június 1-jétől a Komlói Rendőrkapitányság megbízott, 2006. október 1-jétől kinevezett kapitányságvezetője.

főkefe2

Főkefe-roadshow – Országjáró körút alkalmából látogatott Komlóra a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft roadshowja. Az országosan 3500 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató állami nagyvállalat nyolc város egy-egy forgalmas pontján találkozott a lakossággal és a helyi munkáltatókkal. A program hetedik állomása Komló volt. A látogatókat színpadi programokkal, termékmustrával, kisfilmvetítéssel és vetélkedőkkel várták a szervezők. Polics József polgármester a rendezvényen arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat Komlón áldozott arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyet biztosítson, aminek köszönhetően 272 fő dolgozhat a Főkefénél.

Szilvási út felújítása – Útfelújítás miatt a Szilvás felé vezető útszakaszon félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpa fogja irányítani a forgalmat. A nagy mennyiségű csapadék következtében károsodott a Szilvás felé vezető közút három szakaszon. A szakértő vizsgálatai alapján a terület csúszásveszélyes, ezért a megsüllyedt útburkolatot helyre kell állítani. A károsodott szakaszokon az útburkolat alatti átázott és megcsúszott talaj közel 2 m mélységig kiemelésre kerül, majd ennek a helyére megerősített útalap készül, talajvíz elvezető szivárgóval kombinálva. A felújítás teljes költségigénye 20,2 millió Ft, amelyhez az önkormányzat a Belügyminisztérium vis maior alapjából 14,1 millió Ft támogatásban részesült. A kivitelezési munkák október 8-án kezdődnek és kedvező időjárás esetén november végéig tartanak.

Jubileum – Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte a komlói Német Klub. Ebből az alkalomból nagyszabású ünnepségre került sor. A rendezvényen megjelent, és köszöntőt mondott Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzat elnöke és Polics József polgármester, valamint a neckartenzlingeni „komlói barátok” képviselői is. A házigazdák nevében Ábel János, a komlói Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a klub 30 éves történetének legemlékezetesebb pillanatait elevenítette fel. Az ünnepi programban a Mecsekjánosi Német Nemzetiségi Óvoda, a kenderföldi, a felsőszilvási iskola és a Nagy László Gimnázium nemzetiségi tagozatának növendékei, a komlói Német Klub énekkara és a Leőwey Tánccsoport lép színpadra.