egyéb 010

A hétvégi önkormányzati választás végeredménye alapján világossá vált, hogy a várost négy éve kormányzó pártok a következő, immár ötéves ciklusra is bizalmat kaptak. Polics József polgármester mellett a 14 tagú képviselő-testületben nyolcan képviselik a Fidesz-KDNP-t.

A négy évvel ezelőttinél valamivel magasabb részvétel mellett az akkorival lényegében megegyező eredmény született. A választásra jogosultak 36,7%-a adta le a voksát, ami mintegy 1%-kal múlta felül a 2010-es adatot. Majdnem minden második választópolgár a várost négy éve sikeresen irányító Polics József polgármesternek szavazott bizalmat, aki 41,9%-os eredménnyel, meggyőző fölénnyel végzett az első helyen.

Hasonlóan szavaztak a városlakók az önkormányzati képviselőkre is. A tíz egyéni körzetből hétben diadalmaskodott a Fidesz-KDNP jelöltje: öt jelenlegi képviselő (Dr. Makra Istvánné, Mink Ernő, Hegedüs Norbert, Molnár Zoltánné és Schalpha Anett) mellett két újonc: Pálfi László és Dezső Károly is a testület tagja lesz. Hozzájuk csatlakozik nyolcadikként a listáról bejutó Kupás Tamás Levente alpolgármester, így a városvezetés az eddigiekhez hasonlóan biztos többséget tudhat a háta mögött.

A fennmaradó képviselői helyek közül három jutott az MSZP-DK közös listájának, egy a Jobbiknak, illetve egy-egy két helyi szervezetnek: a Honismeret Komlónak és a Tisztelet Komlónak Egyesületnek.

Polics József polgármester az eredmények nyilvánosságra kerülése után elsőként köszönetet mondott mindazoknak, akik eddigi munkájában támogatták és most is bizalmat szavaztak neki. – Azzal a lelkesedéssel és hittel kell tovább dolgoznunk, ahogy eddig is tettük. Az elmúlt négy év csökkenő munkanélküliséget, eltűnő adósságot és élénkülő beruházásokat jelentett. A következő öt pedig még több munkahelyet, még több fejlesztést, újjászülető bányászatot és még jobb, még élhetőbb Komlót fog jelenteni! – összegezte a célokat a régi-új polgármester.