20121007_sakk_006

Megkezdődött a sakkozók NB I/B-s csapatbajnoksága. A Komlói Bányász a tavalyi második, Szentgotthárd-Alsószölnök gárdáját fogadta, s szoros mérkőzésen 5,5-6,5 arányú vereséget szenvedett.

 

A vendégek a legerősebb összeállításban ültek asztalhoz, így a frissen igazolt FIDE mester, Békefi László és mindhárom címviselő szlovén sakkozó is csatasorba állt. Nálunk újoncként mutatkozott be a Mohácsról vendégjátékos Bihercz Gábor, és az egy év után Szentlőrincből visszaigazolt Györke Zoltán.

A papírforma szerint küzdelmes partikra, szoros eredményre számítottunk. Ami beigazolódott is, hiszen kilenc játszma végződött döntetlen eredménnyel, többségük csak a meccs negyedik-ötödik órájában fejeződött be.
Győzelmi esélyeket Lovász Marci, Kádár Gábor és Karsa László játszmájában láttunk, ám a végén különböző okok miatt csak Kádár Gábor zárhatott győzelemmel.

A szakosztály honlapja szerint (komloisakk.hu) az eredmény elfogadható, javítani november 16-án, ismét Komlón, a Balatonfüred ellen lehet.

NB I/B Charousek-csoport 1. forduló

Komlói BSK – Szentgotthárd-Alsószölnök STE 5.5 – 6.5
Komló, Vízmű étterem

Győzött: Kádár Gábor, döntetlent ért el Csiszár Csaba, Karsa László, Iván Attila, Amrein Roland, Bihercz Gábor, Thürmer Jenő, Györke Zoltán, Csiszár Viktória és Lovász Marcell

A tabella élcsoportja: 1. Decs 9p 2. Győri Elektromos 7,5, 3. Csuti SK 7p 4. Paks II. 6,5 5. Szentgotthárd –ATSE 6,5 6. Komlói Bányász 5,5 7. Viadukt Biatorbágy 5,5