multunkajelenben

A nagy érdeklődésre való tekintettel a napokban jelent meg a Múltunk a jelenben című településtörténeti kiadvány folytatása.

A sorozat első darabja 2011-ben látott napvilágot, amely 1991-től szemezgetett a településtörténeti konferenciák előadásaiból.
A napokban elkészült 2-es számú összefoglaló kötet a 2012/2013-as konferenciák témáit eleveníti fel.

A városházán tartott sajtótájékoztatón Páll Lajos szerkesztő, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke a kiadvány összeállítói elé tornyosuló akadályokról és nehézségekről beszélt, melyeket legyőzve – véleménye szerint – egy „nagyon jó könyv” kerülhet a városlakók kezébe.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a 2011-essel szemben az új kötet 12 előadást tartalmaz. Érdekesség, hogy a könyv végén a Komlóról szóló helytörténeti kiadványok válogatott bibliográfiájában 145 írás kerül említésre, amiből 117 helytörténeti munka, 28 pedig szépirodalmi mű.

Páll Lajos kiemelte Erdődy Gyula személyét, aki újára indította a konferenciát, majd átadta a feladatkört Jakab Józsefnének. Megemlítette Czuder Károlyt, aki filmfelvételeivel tette színesebbé a konferenciák anyagát.

A kiadvány kiadásában kiemelt szerepet vállaló önkormányzat nevében Polics József polgármester – aki előadóként is gazdagította településtörténeti konferencia anyagát – mondott köszönetet a könyv megjelenéséért.

„A komlóiak mindig is tehetségesek voltak, és leszármazottaik is azok lesznek” – jegyezte meg köszöntő gondolatai között Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke, majd bejelentette, hogy terveik szerint lesz folytatása a kiadványnak.

– Palpatine –