Dömösre továbbra is számíthat a csapat
Dömösre továbbra is számíthat a csapat

A világbajnokság miatt több mint egyhónapos pihenőt kapott a férfi kézilabda NB I. mezőnye. Közben, mint az köztudott, a magyar válogatott jól szerepelt Horvátországban, a 6. helyet szerezte meg a roppant kiegyensúlyozott mezőnyben. A sportág tehát sikeresen vizsgázott – egy kis sikerélmény ráférne a komlói csapatra is.

Ahogy már beszámoltunk róla, az év első napjaiban Papp László vette át a gárda szakmai irányítását, és az is eldőlt, hogy az új szerződéseket Sutka, valamint Kiss Ádám nem fogadta el. Előbbi Kecskemétre, utóbbi pedig Százhalombattára távozott. A megfogyatkozott, de Dömöst megtartó csapat tisztességgel készül folytatásra, bízva abban, hátha sikerül a bravúr, a bentmaradás.

A kilátásokról, az esélyekről Papp László edző a következőket mondja: – Egy jó Sutkára és Kiss Ádámra nagy szükségünk lenne, de sajnos az őszi teljesítményük igencsak halovány volt. Kevesen vagyunk, így aztán méginkább gondot okoz egy-egy sérülés. Jelenleg Nagy Z. dőlt ki a sorból, nem is tudom, mi lesz, ha nem épül fel a bajnoki folytatásra. Az viszont mindenképpen jó, hogy a vezetők tisztázták a helyzetet a játékosok fejében, rend lett. Kár, hogy ez két játékos elvesztésével járt, míg riválisaink erősödtek a szünet alatt. (Sutka tehát Kecskemétre, Frey T. pedig Debrecenből Csurgóra szerződött – a szerk.) Szóval nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul a sorsolásunk is pokoli nehéz. Mindegyik riválisunkhoz megyünk, tehát bravúrokat kell produkálnunk ahhoz, hogy az alapszakasz végére elkerüljünk az utolsó két helyről.

A csapat a közelmúltban Egerben szerepelt egy tornán, ahol csupán a hatodik helyet szerezte meg, úgy, hogy másodosztályú gárdák is előttünk végeztek. Papp László úgy értékel, hogy a helyezés valóban nem túl sikeres, de nem is ez volt a cél. Az új csapatot próbálta összerakni, és akadtak már biztató jelek, például hogy mindenkivel szoros mérkőzést játszott Komló. A tréner szerint ezúttal is látszott, hogy a cseresorunk sajnos túl rövid, de „nincs mit tenni, ebből kell főzni”.