20140910_gyurcsany_002_1

Lakossági fórumon találkozott a választókkal Gyurcsány Ferenc Komlón. A Demokratikus Koalíció elnöke az MSZP és DK komlói szervezete meghívására érkezett a városba.
A Komlói Színházban rendezett lakossági fórumon Nagy Ferenc, a DK megyei választókerületének elnöke köszöntötte a mintegy 200-300 főnyi hallgatóságot.

Dr.Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője úgy véli, jó eséllyel indul a választási szövetségük az októberi választáson. Beszédében többek között a munkahelyeket, a piaci értékét vesztő lakásokat, az elvándorlást, a fásultságot, a kiábrándultságot kérte számon a városvezetéstől. Bemutatta a szövetség polgármester-jelöltjét, dr.Barbarics Ildikót, akit tapasztalt önkormányzati politikusnak, a legmegfelelőbb baloldali jelöltnek tart.

20140910_gyurcsany_007

Barbarics Ildikó szabadabb, nyitottabb, félelem nélküli várost vizionált elképzelései között. Ismertette jelöltjeik listáját, majd célkitűzéseiket. Ebben a nyitott intézményekről, hivatalokról, a munkahelyteremtésről, az elvándorlás megállításáról, visszafordításáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy az MSZP-DK összefogás – bár nem a legjobb megoldásnak tartják – nem akarja megszüntetni a közmunkát, hanem kellő megbecsülést, jobb munkakörülményeket kíván az abban dolgozóknak elérni. Kérte a szavazókat, hogy menjenek el szavazni, mert ha otthon maradnak, semmiféle változás nem történik.

Gyurcsány Ferenc elsősorban az országos témákról beszélt, mint mondta, a helyiek jobban tudják, mire van Komlónak szüksége.
A választáson arról kell szavazni, hogy milyen sorsot szánnak a városnak, ki kell fejezni, hogy más világot akarunk, másként kívánunk élni – szólította meg közvetlenül a jelenlévőket a DK elnöke, hozzátette, hogy a változtatáshoz Barbarics Ildikó a megfelelő jelölt.

20140910_gyurcsany_024

Gyurcsány Ferenc szerint az októberi önkormányzati választás még nem hozza meg az áttörést a demokratikus ellenzék számára, sok lesz még a narancssárga szín a térképen, de kevesebb, mint 2010-ben.