20120601_pedagogus_001

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át Komló idei kitüntetéseit. A Komlói Színházban lezajlott rendezvényen Polics József polgármester a testvérvárosok delegációi és az ünneplő polgárok előtt mondott köszöntőt.Polics József bevezetőjében a hajdani kicsiny faluból várossá növő korabeli Komlót idézte, mely nemcsak a föld mélyén lapuló ásványkincseinek – a feketekőszénnek, a termálvíznek – köszönheti felemelkedését, hanem azoknak az embereknek is, akik összefogva teremtettek értéket térségünkben.

Ünnepi köszöntőjében a városvezető visszatekintett a közelmúlt eredményeire, a város eladósodásának megállítására, a munkanélküliség visszaszorítására, mely a hazai átlag szintjére csökkent. Ebben nagy szerepet játszott a Főkefe és a Kézmű Kft. Komlóra települése, mely több száz munkahelyet eredményezett, valamint a már meglévő cégek új beruházásainak munkahelyteremtő hatása.
Polics József megerősítette, hogy a foglalkoztatás növelése érdekében az önkormányzat a maga eszközeivel (pl. infrastruktúra kiépítésével, adminisztráció egyszerűsítésével) kívánja ösztönözni a munkahelyteremtő beruházásokat.

10462524_1526978070865380_4050321943561119753_n-300x225

Közmunkával kapcsolatban megjegyezte, hogy általa váltak tisztábbá az utcák, rendezetté a parkok, újultak meg játszóterek, parkolók, általa jut biztos jövedelemhez több száz család, miközben lakásfelújításban, erdőtelepítésben, növénytermesztésben mintaprojekteket valósítanak meg.

Újrafogalmazódtak testvérvárosi kapcsolataink, melynek köszönhetően kárpátaljai gyerekek tanulhatnak Komlón, komlói gyermekek nyaralhattak Belényesben. Neckartenzlingeni segítséggel óvoda-felújításra, szociális otthonok eszközparkjának bővítésére kerülhetett sor. Horvát közreműködéssel – IPA-pályázat – jöhetett létre az új Bányász-emlékhely.

20140718_csempeatadas_032-400x225

Az eltelt időszak nem csak a túlélésről, hanem a fejlesztésről is szólt: csatornázottság, modernebb közvilágítás, épületek energiakorszerűsítése, vízelvezető- és térfigyelő-rendszer kiépítése csak néhány példa az utóbbi évek fejlesztéseiből.

Felelős gazdálkodással és kormányzati segítséggel elért adósságkonszolidáció jóvoltából az eljövendő évek költségvetéseit úgy készíthetjük el, hogy tudjuk, hogy a város meg tud állni saját lábán – vázolta kilátásainkat a polgármester.

Számunkra Komló, nem csak egy város, ahol élünk és dolgozunk, hanem otthonunk, amelynek sikere közös ügyünk – foglalta össze a városvezetés hitvallását Polics József.

Az ünnepi testületi ülés záró szakaszában városi kitüntetéseket adtak át, majd a komlói Pöndöly, a baróti Mozaik és Princess tánccsoport, valamint a párkányi Kisbojtár táncegyüttes műsorát tekinthették meg az ünneplők.
(A díjazottak névsorát honlapunkon olvashatják.)