20140834

Befejezés előtt a bányász emlékmű, színes lepkék a kenderföldi betonfalon, lelkipásztorrá avatás a baptista gyülekezetben – néhány sorban a komlói közéletből.

Kenderföldi támfal – Lepkék lepték el a Kenderföldi Iskolába vezető lépcsősor mellett magasodó támfalat. A virágos, lepkés motívumokkal „felöltöztetett” betonfal iskolaigazgatók, tanárok, diákok és szülők keze nyomán színesedett ki.

10348636_679277028794845_500993347673664495_n

Találkozó – Polics József is részt vett a nemrég zárult Szentlőrinci Gazdanapok 2014 Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásáron. A Dél-dunántúli régió gazdálkodói 2014-ben már huszonegyedik alkalommal gyűlhettek össze az ország egyik legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági szakkiállításán. A komlói polgármester rendezvényen felkereste a komlói TeGaVill Kft. standját ahol találkozott, és rövid eszmecserét folytatott Zsigó Róbert agrárállamtitkárral.

Bányász emlékmű – Helyére kerültek a készülő bányász emlékmű elemei. Az egykor Kossuth-aknáról származó óriás aknakerék augusztus 18-án, rendőri felvezetés mellett került a Hídépítő telephelyéről újabb „állomáshelyére”, majd másnap foglalta el végleges pozícióját az emlékmű tetején. Azóta már „megérkeztek” az emlékhely újabb elemei is. Csille, népes, egy bányászati rakodó gép látható a területen. Az emlékhely Bachmann Zoltán Ybl-díjas építész tervei alapján valósul meg, a beépített bányászati elemek jó részét Hoffmann György mentette meg az utókornak.

20140869

Lelkipásztorrá avatás – Horváth László baptista lelkipásztorrá avatása alkalmából ünnepi istentiszteletre kerül sor szeptember 13-án 15 órától a Komlói Baptista Gyülekezet Engel Adolf utcai templomában. Az istentiszteleten dr. Almási Tibor, a Baptista Teológiai Akadémia rektora hirdet igét, az avatási aktust pedig Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára vezeti. A felszólalók között Polics József polgármester, a komlói katolikus plébános, a református tiszteletes és az evangélikus lelkész. Jelen lesznek továbbá a környező településeken szolgáló baptista lelkipásztorok is.

20140878
Horváth László baptista lelkipásztor kenyérszentelés előtt

Testületi ülés – rendkívüli testületi ülésen több témát is tárgyalt a grémium. Módosította a szociális és gyermekvédelmi ellátási formákról, támogatásokról és szolgáltatásokról szóló rendeletét. Határozatot hozott munkahelyteremtési támogatásról, a közfoglalkoztatási programok önkormányzati finanszírozásáról, a Városi Sportközpont öltözőinek felújításáról. Döntés született közvilágítás fejlesztésekről, előterjesztést fogadott el a víz és szennyvíz-, a távhő-, a hulladék-szállítás díjának hátralékából származó tulajdonosi háttérfelelősségből fakadó kötelezettségekről, döntött pályázat benyújtásáról. A testület megválasztotta a helyi választási bizottság tagjait.

Háztartási ismeretek – Pályázati forrásból decemberig, heti öt alkalommal hét fő tanulhat háztartási ismereteket a Dankó Pista Közösségi Házban. A résztvevők többek között jártasságot szerezhetnek háztartásvezetésben és a költséghatékonyság technikáiban.

Négy százalékkal csökkent a munkanélküliség Komlón – A júliusi adatok szerint a városban 13,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta. A komlói járási munkaügyi kirendeltség tájékoztatása szerint az előző havinál négyszázzal kevesebb, 1406 álláskeresőt tartottak nyilván Komlón. Köztük 314 fő a tartósan regisztrált. A javulás főként a Start-munkaprogramnak köszönhető, melyben 965 főt foglalkoztatnak. A városvezetés törekvése, hogy a kifutó közmunkaprogramokat újabbak váltsák fel, míg az elsődleges munkaerő-piac nem erősödik meg.