20140896Több mint száz fiatalnak biztosított lehetőséget nyári munkára Komló önkormányzata. A program 7,5 milliós költségvetését a járási munkaügyi kirendeltséggel együttműködve teremtették elő.

Nyaranta a diákok jelentős része végez valamilyen munkát, akár a tanulmányai, akár a nyaralás vagy más szórakozás finanszírozása céljából. Nincs ez másként Komlón sem, ahol becslések szerint is több száz diák kereshet szezonális munkát a szünidő két hónapjára. Számukra korábban viszonylag kevés volt a helyben elérhető álláslehetőség. Idén azonban az önkormányzat közreműködésével ez a helyzet megváltozott.

A város a járási munkaügyi központtal együttműködve július-augusztus során összesen 105 diákmunkást alkalmazott, egy-egy hónapnyi időtartamban. A jelentkezők önkormányzati intézményekben dolgoztak: a könyvtárban, a Közösségek Házában, a Város-gondnokságon, óvodákban vagy éppen a hivatal gazdasági részlegén. Feladatköreik meg-lehetősen vegyesek voltak az adminisztrációs munkától kezdve a programszervezésig, fordításig, gyerekfelügyeletig vagy éppen szóróanyagok kézbesítéséig.
A program teljes költségvetése nagyjából 7,5 millió forint, amiből 6,5-et a járási munka-ügyi kirendeltség állt, a fennmaradó összeget pedig a város költségvetése fedezte.

– Sikeres kezdeményezés volt a nyári diákmunka, amellyel mindkét fél elégedett lehet – értékelt Polics József polgármester. – A fiataloknak helyben dolgozhattak, nem kellett az utazási és a szállásköltségeket állniuk, az intézményeinknek pedig kapóra jött a szakszerű és lelkes segítség a nyári szabadságolási időszakban. Az elsődleges tapasztalatok és a túljelentkezés alapján úgy gondoljuk, jövőre is érdemes lesz meghirdetni a lehetőséget!