10647613_673892932695716_2053006013_n

Pár héttel azután, hogy elkészült az egykori elhanyagolt Csempe helyén álló új parkoló és rendezett zöldterület, a napokban egy új játszóteret is átadtak a területen. Különlegessége, hogy nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is készült.

Tovább folytatódik a komlói távolsági buszpályaudvar mellett fekvő, Csempe parkolónak nevezett, sokáig elhanyagolt területrész rehabilitációja. Az önkormányzat célja, hogy a számos intézmény és lakónegyed tőszomszédságában fekvő telket beleszője a város szövetébe, hasznos funkciókkal látva el azt.

A tereprendezést és a parkoló kialakítását követően a folyamat következő lépcsője a most elkészült felnőtt-gyerek játszótér felépítése volt. A helyszín különlegessége, hogy egyrészt számos hagyományos, gyerekeknek szóló játék épült: játszóvár, rugós hintaló, mérleghinta, bébihinta, homokozó. Valamennyi a vonatkozó hazai és uniós szabványoknak teljes mértékben megfelelve, biztonságos és környezetbarát módon készült el.
Másrészt pedig a tinédzsereknek és a felnőtteknek szabadtéri fitnesz-eszközök is épültek, amelyeken edzhetnek és levezethetik a fölös energiákat. A nagyközönség számára a napokban átadott, ingyenesen használható szabadidőparkban így minden korosztály megtalálhatja a neki szóló eszközöket.
A beruházás része volt természetesen a kiegészítő elemek: padok, járdák, támfalelemek megépítése is. Az átadott szabadidőparkot a helyiek már birtokba is vették: nemrég közösségi virágültetéssel csinosították tovább a területet.

10656203_673892406029102_1584238400_n

Polics József polgármester az átadás kapcsán kiemelte, hogy Komlón már hagyományosnak mondható módon ez a beruházás is a Start közmunkaprogrammal együttműködve valósulhatott meg. – Komló országos szinten is kiemelkedően tudja értékteremtésre hasznosítani a közmunka kínálta lehetőségeket. A játszótér csak egy a számos városszépítő beruházás közül, ami az idén így valósult meg. A konstrukció anyagilag is kedvező: a minden igényt kielégítő park felépítése mindössze hétmillió forintba került, ami szinte csak a játékok és az építőanyagok beszerzési költségét jelenti. – világította meg a gazdasági előnyöket is a polgármester.